Introduction
.
شاهکار جدید الهام علی اف
به دنبال برگزاری مسابقات مستهجن یوروویژن در باکو، این بار "الهام علیاف" در اقدامی شگرف و شرمآور به مناسبت روز استقلال جمهوری آذربایجان از نمادی پردهبرداری کرد که به "آبلیسک" یا آلت شیطان شهرت دارد.
الهام علی اف به بهانه روز استقلال جمهوری آذربایجان(28 می) در خیابان اسقلال باکو با نثار تاج گل و ادای احترام از بنای آبلیسک (Obelisk) پرده برداری کرد.تصاویر فوق در سایت ریاست جمهوری آذربایجان(president.az)منتشر شده است.
در سال های دهه 1950، دیوید بن گوریون رهبر اسرائیل در صدد بود تا یک اتحادیه خاورمیانه ای غیر عربی شامل ترکیه،اتیوپی، ایران و اسراییل به وجود آورد. این تلاش درنهایت به دلیل سقوط شاه ایران به شکست انجامید.
در منطقه قفقاز جنوبی و در شمال رود ارس، کشوری به نام جمهوری آذربایجان وجود دارد. این کشور، روزگاری جزو قلمرو سرزمینی ایران بوده است که در نتیجه بی تدبیری حاکمان قاجار از ایران جدا گشته و سالها تحت لوای تزارهای روسیه و پس از آن نیز به عنوان یکی از جمهوری های اتحاد جماهیر شوروی تحت سیطره ی بی چون و چرای حکومت کمونیستی مسکو قرار داشت.
سرزمینی که امروزه جمهوری آذربایجان نام گرفته است در اثر جنگهای روسیه و ایران طی قراردادهای گلستان در سال 1813 و ترکمنچای در سال 1828 از ایران جدا و ضمیمه روسیه گردید و برای نخستین بار پس از سقوط امپراتوری روسیه در سال 1917 و با روی کار آمدن بلشویکها با استفاده از خلاء قدرت و با کمک ترکهای عثمانی موفق شد در سال 1918 حکومتی تحت عنوان جمهوری آذربایجان را تشکیل دهد. این حکومت در سال 1920 از سوی ارتش سرخ روسیه لغو و قلمرو آن در داخل اتحاد جماهیر شوروی قرار گرفت که تا سال 1991 یعنی تا زمان فروپاشی اتحاد جماهیر شوروی به حیات خود ادامه داد. در سال 1991 در کنار دیگر جمهوریهای اتحاد جماهیر شوروی آذربایجان نیز اعلام استقلال کرده و به عنوان کشوری مستقل به عضویت سازمان ملل متحد درآمد.پس از فروپاشی شوروی در سال 1991 میلادی، کشورهای جدیدی به عرصه حیات سیاسی در محیط بین الملل قدم نهادند که تجربه چندانی برای فعالیت در عرصه های منطقه ای و جهانی نداشتند و این نکته زمینه ای برای متمایل شدن این کشورها به دیگران و نیز توجه دیگر قدرت ها به این جمهوری های نوظهور شد و رقابت نانوشته ای میان قدرت های منطقه ای و فرا منطقه ای برای نفوذ در این جمهوری های تازه استقلال یافته شکل گرفت.
بسم الله الرحمن الرحیم
لا یقاتلونکم جمیعا الا فی قری محصنه او من ورا جدر، باسهم بینهم شدید، تحسبهم جمیعا و قلوبهم شتا ، ذلک بانهم قوم لایعقلون (الحشر ،15)
یهودیان برجنگ با شما جمع نمیشوند مگر در قریه محکم حصار یا پس دیوار ،و این در حالیست که کارزار بین خودشان سخت است! شما آنها را جمع و متفق میپندارید در صورتیکه دلهاشان سخت متفرق است زیرا آن قوم اهل تعقل نیستند.(حشر ، 15 )
اهمیت جغرافیایی دیوار ندبه ....
دیوار نُدبه
مقدسترین مکان مذهبی یهودیان است که بر روی تپه «موریا» در شهر اورشلیم در کشور اسراییل قرار دارد. بر باور یهودیان دیوار ندبه از آخرین باقیماندههای هیکل سلیمان و دومین پرستشگاه اورشلیم و مرکز دعا و منبع الهام برای یهودیان در اسراییل و سراسر جهان میباشد.مسلمانان آن را دیوار براق میخوانند و معتقدند پیامبر اسلام مرکب خود را در شب معراج به آن بست . دیوار مقدس ندبه قسمتی از دیوار غربی مسجد القصی است. این مکان برای یهودیان ، مسیحیان و مسلمانان بسیار مقدس است و پیروان ادیان ابراهیمی در این مکان به عبادت میپردازن. دیوار ندبه در تولیت بنیاد کوتل قرار دارد که به وزارت امور مذهبی اسراییل وابستهاست. گفتنی است درهای دیوار ندبه به صورت بیست و چهار ساعته و در تمام روزهای سال بر روی زائرین و توریستها باز است و پیروان تمام ادیان میتوانند در آنجا به عبادت و یا بازدید بپردازند.
لتجدن اشد الناس عدوه للذین آمنوا الیهود و الذین اشرکوا (مائده /82 )
مسلما دشمن ترین مردم نسبت به مومنان را، یهود و مشرکان خواهی یافت.
صفحه قبل 1 صفحه بعد