جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک
درمورد جغرافیای سیاسی ،ژئوپلیتیک،ژئو صهیونیسم ,Geopolitics

 یک روزنامه آمریکایی با اشاره به هیاهوی مقامات و رسانه های رژیم صهیونیستی درباره امکان حمله این رژیم به ایران، با مقایسه طرح تل آویو با حقیقت موجود در جمهوری اسلامی، حمله به تاسیسات کشورمان را اقدامی سخت و بسیار پیچیده که تل آویو قادر به انجام آن نیست توصیف کرد.

به گزارش سرویس سیاسی جام نیوز، روزنامه نیویورک تایمز دوشنبه 20فوریه (1اسفند) نوشت: «برنامه اسرائیل برای ماجراجویی علیه تاسیسات هسته ای ایران "حمله جراح گونه" به همان شیوه ای است که در حمله به سوریه در سال 2007 و بمباران یک منطقه که اسرائیل مدعی بود در آن فعالیت هسته ای انجام می شود، خواهد بود اما شرایط ایران به گونه ای است که این طرح برای حمله، اسرائیل را به هدف خود نمی رساند.»
بر اساس ارزیابی ها و تحقیقات مقامات آمریکایی، حمله جنگنده های رژیم اسرائیل به ایران مستلزم یک هزار مایل پرواز بر فراز کشورهایی که روابط حسنه ای با تل آویو ندارند، سوخت گیری در آسمان، مبارزه با سیستم دفاع هوایی ایران، حمله همزمان به چند سایت زیرزمینی و استفاده از دست کم یکصد جنگنده است.
بر همین اساس می توان گفت: «که حمله به ایران برای رژیم اسرائیل اقدامی بسیار مشکل و پیچیده خواهد بود.



ادامه مطلب...
تاریخ: پنج شنبه 28 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

در همه سال هایی که پرونده هسته ای ایران روی میز کاخ سفید قرار داشته موضوع حمله به تاسیسات هسته ای کشورمان از سوی رژیم صهیونیستی مطرح بوده است.دستگاه تبلیغاتی اسرائیل نیز در داخل و خارج سرزمین های اشغالی همواره سعی کرده تا "خطر ایران هسته ای برای جامعه جهانی"را گوشزد نماید.اسراییل همواره ادعا کرده است که جمهوری اسلامی ایران به دنبال تولید سلاح هسته ای است و در اولین فرصت پس از به دست آوردن این سلاح، به این رژیم حمله خواهد کرد و هلوکاست جدیدی علیه یهودیان در خاورمیانه رخ خواهد داد.ادعایی که نه تنها از سوی ایران قویا رد شده است بلکه حتی دستگاه های اطلاعاتی غرب و حتی موساد اسراییلی نیز این ادعا را تایید نکرده اند.


مقامات اسراییل به همراه عربستان یکی از منابع اصلی ارسال پارازیت به روند مذاکرات هسته ای ایران و گروه 1+5 هستند که این پارازیت ها نشان دهنده نگرانی عمیق آنها از ایجاد توافق میان ایران و اعضای این گروه و پذیرش ایران به عنوان قدرت اول منطه ای هستند.

البته غرب نیز همواره از تهدیدات اسراییل برای حمله به تاسیسات هسته ای ایران به عنوان یک اهرم فشار استفاده نموده است.

پرسشی که مطرح می شود این است که چرا اسراییل پس از این همه جوسازی رسانه ای و دیپلماتیک و تهدیدات مکرر به حمله به مراکز هسته ای ایران،جنگنده ها و بمب افکن های خویش را به پرواز در نمی آورد؟

مگر غیر از این است که نیروی هوایی این رژیم،مانورهای نظامی لازم برای اجرای این عملیات را انجام داده و فقط منتظر دستور نخست وزیر برای حمله به ایران است؟
مگر غیر از این است که مقامات این رژیم تهدید کرده اند که صبرشان به پایان رسیده است و آنها به زودی به ایران حمله خواهند کرد؟به زبان ساده چرا اسراییل به ایران حمله نمی کند؟ 

در تحلیل عدم تهاجم نظامی اسراییل به مراکز هسته ای ایران به چند دلیل واضح می رسیم.این دلایل عبارتند از:



ادامه مطلب...
تاریخ: پنج شنبه 28 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 

سازمان اطلاعات و وظایف ویژه (موساد) نام سازمان اطلاعات خارجیه اسرائیل است. مسلما این سازمان هم از قواعد حاکم بر  تمام سازمانهای اطلاعاتی دنیا اطاعت میکند و البته با توجه به حساسیت سیاست‌های کلی کشور اسرائیل فعالیت های این سازمان از چهارچوب های رایج فراتر رفته و با اینکه یک سازمان کوچیک است از غولهای اطلاعاتی دنیا به حساب میاید. باید دقت کرد که موساد به مسائل امنیتی و اطلاعاتی در داخل اسرائیل اهمیتی نمیدهد و این وظایف بر عهده سازمانهای دیگری مثل «دودیوان» و «شاباک» گذاشته شده است.
این سازمان توسط بن گوریون و در سال 1951 تاسیس شد. بن گوریون جمله جالبی در مورد ضرورت وجودی این سازمان داره که واقعا عمیق است:
«برای کشور ما که از ابتدای تاسیس تحت فشار دشمنانش قرار داشته است ، اطلاعات به عنوان خط مقدم دفاع ضروری است و ما باید به خوبی بیاموزیم و بدانیم که در اطرافمان چه میگذرد
»



ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 26 ارديبهشت 1391برچسب:موساد,سازمان جاسوسی,اسراییل ,
ارسال توسط محمد جواد

 

 

 

 

  سیاست های خصمانه ترکیه نسبت به همسایگانش هر روز شکل جدیدی به خود می گیرد. دولت ترکیه که داعیه دار حل تنش های منطقه ای و به صفر رساندن مشکلات با همسایگان است، اکنون علاوه بر دخالت های آشکار و پنهان در امور کشورهای همسایه، به محملی برای گروه های جدایی طلب نیز تبدیل شده است. به گزارش «تابناک»، دولت ترکیه که همواره در پی پیش بردن سیاست های نژاد پرستانه موردنظر خود بر اساس رویکرد نوعثمانی گرایی بوده، روز دوشنبه میزبان افرادی بود که با اعلام هدف جدایی آذربایجان از ایران بزرگ، کانونی برای توطئه در این کشور تشکیل داده اند.روزنامه «تودی زمان» ترکیه گزارش داد افرادی با عنوان به اصطلاح نمایندگان آذری های ساکن در ایران بزرگ، امروز تشکیل مجمعی را با عنوان «شورای ملی آذری....» اعلام کرده اند که هدف نهایی آن به زعم آن ها، استقلال از ایران است. نکته جالب این است اعضای این شورا همگی از مقامات سابق ایران شمالی (دولت فعلی باکو) و ترکیه هستند که خود را نماینده آذری های ایران بزرگ نامیده اند.موجودیت این شورا در حاشیه گردهمایی فرهنگی آذری ها در آنکارا اعلام شده و در جریان یک کنفرانس خبری برگزار شده به منظور معرفی آن، سخنگوی این شورا گفته هدف نهایی ما استقلال آذری هایی است  که در آذربایجان ایران بزرگ زندگی می کنند.

 

 



ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 26 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 

 

1. رئوبن شیلواخ  (1959-1909)      

 

 

رئوبن شیلواخ در شهراورشلیم چشم به جهان هستی گشود. به موجب تحصیلات و فعالیتش مسلط به زبان عربی بوده و متخصص امور خاور میانه به شمار میرفت. وی
" مرد مأموریت های مخفی" و اولین رئیس سازمان موساد (1952-1949) بود، سمتی که توسط نخست وزیر اسرائیل و وزیر دفاع وقت آن، داوید بن گوریون، به وی محول گردید

 

2. ایسر هرئل (2003 – 1912)

              

 

 ایسر هرئل در بلاروس چشم به جهان هستی گشوده و در سن 18 سالگی به اسرائیل مهاجرت نمود و طی سالیان متوالی به فعالیت در زمینه های امنیتی و اطلاعاتی برای کشور اسرائیل، چه قبل و چه بعد از برپائی آن، اشتغال داشت. ایشان سپس به شغل تجارت پرداخته و یک دوره نیز (از جانب حزب" لیست ملی") به نمایندگی پارلمان اسرائیل انتخاب گردید. وی همچنین نویسنده ای پر ثمر بود و کتابهائی به رشته تحریر در آورده است که ضمن توصیف قضایای اطلاعاتی و امنیتی، این جنبه ها را در یک حکومت دمکراسی مورد تجزیه و تحلیل قرار میدهد.
مراحل برجسته خدمت وی بشرح ذیل میباشد: - سمتهای گوناگون در سرویس اطلاعاتی سازمان هاگانا (موسوم به "شای") (1947 – 1944) - رئیس سرویس امنیتی کل (شاباک) (1963 –1948)، - رئیس سازمان موساد و مسئول سرویسهای امنیتی ( 1963 – 1952 )

 

 



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 25 ارديبهشت 1391برچسب:موساد,اسراییل,روسا,,
ارسال توسط محمد جواد

 منظور از مدیریت کروی چیست ؟

از نظراتون ما را نیز مطلع کنین ...............

                                                                        




تاریخ: یک شنبه 24 ارديبهشت 1391برچسب:مدیریت کروی ,
ارسال توسط محمد جواد

 يھودي ھا در قرن نوزده میلادى با در دست گرفتن قدرت پولى و اقتصادى، جايگاهبسیار ممتاز و ويژه اى در اروپا به دست آورده بودند. نفوذ در كانون ھاى سیاسىقدرت، و به دست گرفتن اھرم ھاى تأثیرگذارى فكرى و فرھنگى، حضور در اركانحقوقى و مجامع قانونگذارى، موقعیت بسیار مناسبى را براى اين قوم فراھم آوردهبود.در چنین دوره اى بود كه شمارى از رھبران و سران يھود، ترويج و تبلیغ انديشهقديمى استقرار يھود در سرزمین فلسطین را كاملا مساعد و مناسب تشخیص دادند.با پشتوانه قدرت اقتصادى يھود در اروپا، سازمان ھا و تشكل ھاي سیاسى و فرھنگىجديدى از سوى بعضى رھبران و انديشه مندان يھود تأسیس شد. رسالت و مأموريت« صھیونیسم » عمده اين كانون ھا، تبلیغ، ترويج و گسترش انديشه اى بود كه بعدھانام گرفت.كتاب حاضر كه به قلم محمد تقي تقي پور نگاشته شده است سعد دارد تا به بررسيبخش ھا و گوشه ھايى از ابعاد گسترده حضور و نفوذ مأموران و كانون ھايصھیونیستى در ايران عصر پھلوى، بپردازد.بدين منظور چھار سرفصل تشكل ھاى يھود ايران، صھیونیسم و موقعیت يھود ايران،سازمان ھاى صھیونیستى در ايران، اسرائیل در ايران مورد مداقه قرار گرفته است.نويسنده ضمن تشريح ابعاد و نحوه نفوذ و عملكرد تشكیلات صھیونیستي در ايرانمعاصر فھرست ھايي از افراد، سازمان ھا، موسسات صنعتي و تجاري وابسته بهتشكیلات صھیونیستي فعال در ايران ارائه داده است كه در نوع خود جالب توجه ميباشد.

 

 

کتاب صهیون در ایران معاصر-محمد تقی تقی پور .انتشارات باشگاه اندیشه 

 




تاریخ: جمعه 22 ارديبهشت 1391برچسب:صهیون , ایران ,
ارسال توسط محمد جواد

 در سال 1917، اسکار کالاوی (Oscar Callaway) نماینده مجلس آمریکا سخنرانی جنجال‌برانگیزی در کنگره انجام داد.
وی فاش ساخت که چرا جی. پی. مورگان (
J. P. Morgan) 12 مدیر خبری رده بالا را استخدام می‌کند. از این دوازده نفر خواسته شده بود که تأثیرگذارترین روزنامه آمریکا را مشخص نمایند. آنها باید مشخص می‌ساختند که برای کنترل خط‌مشی روزانه مطبوعاتی آمریکا به چند روزنامه نیاز است. این افراد به این نتیجه رسیدند که تنها با خرید 25 روزنامه بزرگ کشور می‌توان به این هدف دست یافت.

از آن روز تاکنون استیلا بر رسانه‌های جمعی به معنی کنترل افکار عمومی کشور تلقی شده و هر کس که بدین قدرت دست می‌یابد در حقیقت مدیریت اصلی کشور را در دست دارد و امروزه روپرت مردوخ با امپراطوری رسانه بزرگ خود بر قله قدرت رسانه‌ای نشسته است.

شبکه‌های تلویزیونی وی در آمریکا به 280 میلیون نفر و شبکه‌های ماهواره‌ای وی در آسیا به 300 میلیون نفر دسترسی دارند. مجموع مخاطبین رسانه‌های مردوخ در جهان به 7/4 میلیارد نفر می‌رسند یعنی در حدود سه چهارم مردم روی زمین.

 

 

 

 

پایگاه ابوذریون



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 22 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 اسرائیل درگیر جنگ با خود است. چند ماه است که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسائیل رجزخوانی ها بر علیه ایران را شدت بخشیده و بطور تلویحی اوباما را هم - اگر با ایده حمله یک جانبه به ایران با او همراه نشود - هدف قرار داده است. اما سخنان نتانیاهو باعث ایجاد واکنش نه تنها در اروپا بلکه در خود در اسرائیل شده است.آخرین رهبر اسرائیلی که به خاطر تلاش های هسته ای ایران درمورد حمله به این کشور صحبت کرده بود، ایهود اولمرت، نخست وزیر سابق اسرائیل است که سخنانش در تلویزیون اسرائیل نمی تواند روشن تر از این باشد: «هیچ دلیلی وجود ندارد در این زمان در مورد تلاش های نظامی بر علیه ایران صحبت نکنیم، اما قطعا منظور ما آغاز حمله توسط اسرائیل نیست.»پیش از این، یووال دیسکین رئیس سابق امنیت داخلی و مایر دایان، رئیس سابق موساد، اظهار داشتند که دولت اطلاعات گمراه کننده ای در مورد کارآمدی یک حمله بالقوه ارائه می دهد.در همین حال، ایران موضع آشتی جویانه تری را در مذاکرات استانبول اتخاذ کرد - نه لزوما به خاطر تهدید به حمله اما به دلیل تحریم هایی که اوباما تحمیل کار ممکن است.همانطور که دیوید ایگناتیوس در واشنگتن پست اشاره کرده است، چارچوبی اساسی برای یک معامله وجود دارد و به نظر می رسد ایرانی ها به طور فزاینده ای پذیرای این معامله هستند.در واقع، اگر اوباما خوش شانس باشد، ممکن بتواند قراردادی را با ایران ببندد و این موضوع را از مبارزات انتخاباتی سال 2012 انتخابات حذف کند و خود را به عنوان مصلح بزرگ و قیافه ای جدید نشان دهد که در این صورت این بزرگترین شوکی است که به نتانیاهو و حامیانش در میان جمهوری خواهان وارد خواهد شد.به هر حال، خبر خوب این است که بر سر اینکه آیا ایران واقعا در حال ساخت بمب اتمی است و اینکه حمله به ایران ممکن است منجر به یک جنگ گسترده در خاورمیانه شود، «بحث» و یا به عبارت دقیق تر، یک «جدل عمومی» در اسرائیل در حال وقوع است.

((از نشنال اینترست- پایگاه ابوذریون ))




تاریخ: جمعه 22 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 

بسم الله الرحمن الرحیم 

لا یقاتلونکم جمیعا الا فی قری محصنه او من ورا جدر، باسهم بینهم شدید، تحسبهم جمیعا و قلوبهم شتا ، ذلک بانهم قوم لایعقلون (الحشر ،15)

یهودیان برجنگ با شما جمع نمیشوند مگر در قریه محکم حصار یا پس دیوار ،و این در حالیست که کارزار بین خودشان سخت است! شما آنها را جمع و متفق میپندارید در صورتیکه دلهاشان سخت متفرق است زیرا آن قوم اهل تعقل نیستند.(حشر ، 15 )




تاریخ: جمعه 22 ارديبهشت 1391برچسب:قرآن , یهود , جنگ ,
ارسال توسط محمد جواد

 

 

فِدِرالیسم

 (Federalismنظام سیاسی چندساخت است که در مقابل نظام سیاسی تک‌ساخت یعنی حکومت متمرکز قرار می‌گیرد.

فدرالیسم نظام سیاسی ویژه‌ای است که به موجب آن:

§         در کنار یک حکومت مرکزی، چند حکومت خودمختار و محلی دیگر هم وجود دارد که اقتدار و وظایف دولت، میان حکومت مرکزی و حکومت‌های محلی تقسیم می‌شود.

§         دولت‌های محلی هر کدام بنا به موقعیت، از حاکمیت یا قسمتی از حاکمیت خود به نفع دیگری که قدرتمندتر است و یا به نفع دولت مرکزی، صرفنظر می‌کند و در عوض مورد حمایت آن دولت قرار می‌گیرد. البته روش‌های خاصی برای حل اختلاف میان حکومت مرکزی و حکومت‌های محلی مقرر می‌گردد.

§         به بخش‌ها و حوزه‌های محلی کشور، حقوق و وظایف ویژه‌ای واگذار می‌گردد.

§         در این روش و جریان سیاسی اغلب دو فاکتور مورد نظر است:

1.      تمرکززدایی در کشور و به رسمیت شناختن خودمختاری و قدرتهای منطقه‌ای

2.      ایجاد و تقویت فدراسونی  بین کشورهای مختلف دارای حاکمیت ملی

به واحدهای تقسیمات سیاسی در نظام فدرالی بیشتر ایالت گفته می‌شود تا استان 

 



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:فدرالیسم ,
ارسال توسط محمد جواد

 اعلاميه "بالفور " كه توسط "آرتور بالفور " انگليسي در سال 1917 صادر شد، در حقيقت اولين گام در راستاي برپايي رژيم صهيونيستي در خاك فلسطين به شمار مي‌رود.


 


پس از امضاي پيمان "سايكس پيكو " در سال 1916 ميلادي و تقسيم كشورهاي عربي منطقه، دولت بريطانيا كوشيد تا ميزان نفوذ خود در منطقه را گسترش دهد و به نوعي ادعاي حاكميت مطلق در منطقه كرد. انگليسي ‏ها در همين چارچوب تصميم گرفتند تا يهوديان را كه در سرتاسر اروپا و جهان پراكنده بودند گردهم آورند وبراي آنان يك كشور و يا به عبارت ديگر يك ميهن بيايند. 



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 

اورشلیم شهر بزرگ یهودیان در که درواقع به زبان عربی همان بیت المقدس است قدرمتی تاریخی دارد و در هر سه ادیان ((اسلامی مسیحی و یهودی )) از چهره مقدسی بر خوردار است.بر خلاف تمام باور ها اورشلیم اسمی نیست که یهودیان بر شهر نهاده باشند بلکه اسم اولیه ایست که ساکنان اولیه اورشلیم که گمان می رود بت پرست بوده باشند بر روی آن نهادند که در واقع به معنی خانه شلیم ((خدای ساکنان اولیه اورشلیم))است پس در نتیجه می شود...خانه مقدس ویا به زبانی ساده تر در زبان عبری می شود صلح و سلام!.

 



ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 16 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

                                            یک پایگاه خبری آمریکایی معتقد است در حالی که تنش‌ها بر سر ایران افزایش می‌یابد، جمهوری آذربایجان همانند کازابلانکا در جنگ جهانی دوم به پایگاه جاسوسان تبدیل شده است.

 پایگاه خبری "ام‌اس‌ان‌بی‌سی" در گزارشی به قلم "آلاستر جیمیسون" به تحلیل مواضع و سیاست‌های جمهوری آذربایجان در منطقه پرداخته و می‌افزاید: جمهوری آذربایجان که دیکتاتوری سکولار با مرزهایی طولانی با ایران است، یکی از کشورهایی است که می‌تواند به عنوان مرکز جاسوسی قابل اعتماد برای آمریکا و اسرائیل عمل کند. در حالی که تنش‌ها میان اسرائیل و ایران افزایش می‌یابد، این کشور نفت‌خیز که پس از فروپاشی شوروی سابق ایجاد شد به مرکز جاسوسی بین‌المللی تبدیل شده است. جمهوری آذربایجان که روسیه را به خاورمیانه متصل می‌کند، به عنوان پایگاهی مهم برای غرب در جنگ دیپلماسیش با تهران محسوب می‌شود. "آریل کوهن"، کارشناس ارشد اندیشکده مطالعات بین‌الملل "کاترین و شلبی کالوم دیویس" در واشنگتن به ام‌اس‌ان‌بی‌سی گفت: "باکو همانند کازابلانکا در جنگ جهانی دوم به مرکز نظارت بر ایران تبدیل شده است .

 

 

موساد در جمهوری آذربایجان حضوری فعال دارد

 

حوادث اخیر از برخی مانورهای بین‌المللی در باکو پرده برداشته است. سرویس‌های امنیتی آذری در ماه ژانویه دو نفر که به کشتن معلمان یک مدرسه یهودی متهم بودند، دستگیر شدند. بیشتر کارشناسان بر این مسئله توافق دارند بسیاری از ماموران موساد که برای اسرائیل کار می‌کنند در جمهوری آذربایجان حضور دارند. دکتر "ارستون اورجل"، مدیر مرکز تحقیقاتی غرب-شرق در باکو به روزنامه تایمز لندن گفت که اسرائیلی‌ها مانند آمریکاییها زیرک‌ هستند و مخفیانه عملیات انجام می‌دهند. اما در نهایت نیز همه می‌دانند که آنها در اینجا حضور دارند."



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 15 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 

 با توجه به موقعیت جمهوری آذربایجان که به لحاظ جغرافیایی برای فعالیتهای جاسوسی بر علیه ایران بسیار مساعد بوده بهترین گزینه برای استقرار منافقین می باشد.چندی پیش وزیر حقوق بشر عراق در گفتگو با روزنامه دولتی "الصباح" بغداد گفت: تاکنون صد تن از اعضای سازمان تروریستی منافقین مستقر در کمپ جدید بغداد به خارج از عراق منتقل شده‌اند.

"محمد شیاع السودانی" وزیر حقوق بشر عراق اعلام کرد: تاکنون 1600 تن از منافقین از اردوگاه اشرف به کمپ ترانزیت در نزدیکی فرودگاه بغداد منتقل شده‌اند.

بر پایه این خبر،مخالفت قاطع دولت عراق با ادامه حضور منافقین در این کشور، آمریکا را وادار به تلاش برای حل بحران این گروه همپیمان خود کرده است.

آنچه روشن است حضور منافقین به صورت جاسوسی و کمک به اهداف ضد ایرانی در نقاط مختلف دنیا وجود داشته و دارد. افراد این سازمان در پایگاه‌های آمریکا در کشورهای مختلف از جمله اردن،جمهوری آذربایجان،افغانستان... به صورت پراکنده حضور داشته‌اند، اما به صورت رسمی کشوری برای حضورشان اعلام آمادگی نکرده است.

((خبرگزاری آران ))



ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 15 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 13 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 

اين تئوري، در ميان علماء اجتماعى و فلاسفهٔ تاريخ موقعيت با اهميتى دارد. نخستين کسى که عقيده دارد عوامل اقتصادى عامل اصلى تغيير اجتماعى است 'کارل مارکس' است. به‌عبارت ديگر او عامل مسلط در تغييرات اجتماعى را عوامل اقتصادى مى‌داند.
 
مارکس اگرچه نخست پيرو اصول فلسفى هگل دانشمند بزرگ آلمانى که عقيده داشت 'افکار و عقايد' ، گرداننده چرخ‌هاى حيات هستند، بود. با اين همه، بعداً اطمينان حاصل کرد که مراحل زندگى به‌ويژه جنبه‌هاى اقتصادي، عوامل اساسى به‌شمار مى‌روند. به‌همين جهت وى بانى نظريه‌اى گرديد که مى‌توان آن را نظريهٔ مبنى بر 'عوامل اقتصادي' نام نهاد و مقبوليت بيشتر آن در دنياى علوم اجتماعى به‌خاطر بحث‌هاى فراوانى است که ميان مخالفين و موافقين آن به‌وجود آمده است.
 
تئورى مارکسيسم، بر اين پيش فرض، بنيادى استوار است که تغييرات اقتصادى جامعه، محرکين اوليهٔ تغييرات اجتماعى هستند


ادامه مطلب...
تاریخ: سه شنبه 12 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 

 

قفقاز به لحاظ تاریخی، فرهنگی و طبیعی در گذشته تحت نفوذ تمدن ایرانی بوده و به واسطه تسلط حاکمیت کمونیسم بر این منطقه، تحمیل قراردادهای مرزی و گسترش سیاست های خاص به دنبال ایجاد شکاف و فاصله بین ایران و اقوام ساکن در منطقه قفقاز همواره در صدد جلوگیری از گسترش نفوذ ژئوپلیتیک ایران بوده است. اما، بر اساس قواعد ژئوپلیتیکی، این ارتباط و وابستگی متقابل میان ایران و منطقه قفقاز در باطن هرگز گسسته نشد. با فروپاشی حاکمیت کمونیسم در اتحاد جماهیر شوروی(سابق)، علایق ژئوپلیتیکی متقابل میان ایران و منطقه قفقاز احیا شد و اکنون، به نظر می رسد به رغم فشارهای قدرت های منطقه ای و فرامنطقه ای در ایجاد شکاف میان ایران و قفقاز روابط ایران با کشورها و ملت های این منطقه در حال تحکیم و تقویت است و با ظهور رویکردهای جدید ژئوپلیتیکی در جهان، به خصوص ژئواکونومی و ژئوکالچر اهمیت این رابطه بیش از پیش مهم تر جلوه می کند. در این رابطه، ایران می تواند به واسطه قفقاز، ژئوپلیتیک خود را به شمال غربی گسترش دهد و بر اساس منافع ملی خود، بهره برداری های اقتصادی و فرهنگی داشته باشد. چراکه، منطقه قفقاز از لحاظ ویژگی های ساختار قومی- نژادی و مذهبی اشتراکات متعددی با ایران دارد و شرایط و موقعیت طبیعی منطقه قفقاز نیز برقراری این ارتباط تنگاتنگ را ضروری و لازم می نماید. با توجه به مطالب فوق، این سئوال مطرح است که علایق ژئوپلیتیکی ایران در منطقه قفقاز کدام اند و چشم انداز آن را چگونه می توان ترسیم کرد؟ بر این اساس، فرض بر این است که با برجسته شدن هویت ها و پیامدهای آن در زمینه های اقتصادی، فرهنگی و سیاسی علایق ژئوپلیتیکی ایران در منطقه قفقاز رو به تقویت خواهد بود و در این رابطه با موانع منطقه ای و فرامنطقه ای مواجه خواهد شد.هدف از ارایه مقاله حاضر، تشریح و تبیین رابطه تحولات جدید منطقه قفقاز و منافع ملی جمهوری اسلامی ایران می باشد.

خبرگزاری آران 



ادامه مطلب...
ارسال توسط محمد جواد

 

سرزمین فلسطین در قرن گذشته دست‌خوش حوادث و تحولات زیادی بوده . جایگاه این سرزمین

جایگاه ویژه‌ای برای پیروان ادیان بودا ، مسیحی و مسلمان می‌باشد . مکان‌های مقدس تاریخی

برای پیروان ادیان در این سرزمین موجود می‌باشد و خاستگاه دین یهود و مسیح بوده و قبله اول

مسلمانان در این سرزمین واقع شده است . از نظر موقعیت ژئوپولیتیک نیز این سرزمین در حد فاصل

سه قاره آسیا ، اروپا و آفریقا واقع شده و از این منظور اهمیت ویژه‌ای پیدا کرده است

جنبش صهیونیسم به بهانه سرزمین پدری با طراحی و اهداف برنامه ریزی شده دست اندازی

به این سرزمین شروع و توانست در طول 60 سال این سرزمین مقدس را تصاحب کند .

در این تحقیق سعی شده تا جغرافیای سرزمینی فلسطین مورد بررسی قرار گرفته و سپس

تغییر تدریجی این جغرافیا بحث شده و ساختار اقتصادی و سیاسی صهیونیستی به صورت اجمالی

بررسی شده و سپس معضلات پیش روی اسرائیل مورد تحقیق قرار می‌گیرد 

 



ادامه مطلب...
تاریخ: 11 ارديبهشت 1391برچسب:اسراییل,جغرافیای سیاسی ,
ارسال توسط

 

این مقاله به بررسی آثار نزدیکی روابط ایران و ترکیه بر استراتژی های سیاسی – امنیتی رژیم اسراییل در منطقه خاورمیانه می پردازد. بحث اصلی نویسنده این است که ایران و ترکیه دو بازیگر منطقه ای با نقش ها و درجه تأثیرگذاری متفاوت اما مکمل یکدیگر در منطقه خاورمیانه اند که بر پایه های قدرت و نفوذ آنها در خاورمیانه بعد از حوادث 11 سپتامبر افزوده شده است. نزدیکی این دو بازیگر یک بلوک قدرتمند سیاسی – امنیتی و اقتصادی در منطقه ایجاد می کند که استراتژی های سیاسی – امنیتی اسراییل در منطقه را به چالش می کشد. منطقه خاورمیانه در حال حاضر شاهد نوعی خلاء ایدئولوژیک و استراتژیک به دلیل عدم توانایی آمریکا در کنترل بحران های منطقه ای است. در این شرایط، یک ائتلاف منطقه ای میان ایران و ترکیه به سرعت در حال جایگزین شدن با این خلاء ایدئولوژیک واستراتژیک است. نویسنده نتیجه می گیرد که نزدیکی و تقویت روابط ایران و ترکیه جایگاه سیاسی – امنیتی و ایدئولوژیک رژیم اسراییل را در منطقه خاورمیانه به چالش می کشاند و لذا این رژیم تمامی تلاش خود را برای ایجاد شکاف دراین ائتلاف به کار خواهد گرفت.

 



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 11 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 

بحث من متمركز بر چگونگي نزدیک شدن مسائل ژئوپلیتیک و روابط بین الملل در منطقه خاورميانه در پرتو تحولات جهان عرب است. اساساً تغییرات ژئوپلیتیک ناشی از انقلاب های عربی در منطقه خاورميانه در شرايطي در حال رخ دادن است كه مسائل ارزشي- ایدئولوژیک با مسائل جغرافياي سياسي و توازن قدرت و نقش هاي منطقه اي به هم وصل می شوند. بايد توجه داشت كه انقلاب هاي عربي در يك منطقه پویا يعني خاورميانه رخ می دهند كه هر تحولی در آن کل منطقه و حتي جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. مثلا بحرانی که در افغانستان رخ می دهد کل امنيت منطقه آسیای جنوبی را از لحاظ مسائل طایفه ای- قومی، ايدئولوژيك- ارزشي و سیاسی-امنيتي و رقابت میان هند و پاکستان تحت تأثیر قرار می دهد. یا در عراق، زمانی که بحرانی اتفاق می افتد فراتر از مسائل توازن قدرت و ژئوپلیتیک قومی عراق مسائل ايدئولوژيك را هم در سطح منطقه تحت تأثیر قرار می دهد. اساساً ما نیاز داریم که تعریف خود را از "ژئوپلیتیک" فراتر از نگاه های سنتی که به اهمیت مرزها و مسائل ژئوپلیتیک و قومی مرتبط می شود به مسائل ایدئولوژیک و سیاسی نیز وصل کنیم  که پویایی خاصی به آن می دهد. به خصوص در منطقه اي که قدرت های بزرگ هم در آن نقش و منافع دارند و اين مسئله هر روز جدی تر و عمیق تر می شود. قدرت های بزرگ شاید وانمود كنند كه از منطقه خارج مي شوند، اما منافع عمیق آن ها در منطقه همچنان پايدار باقي مي ماند، هر چند شكل حضور و تاثير گذاري آنها متفاوت شود. با اين مقدمه به نظرم انقلاب های عربی از سه جهت بر ژئوپلیتیک قدرت و سیاست در منطقه خاورميانه تأثیر گذاشته اند: ايجاد "تضاد ایدئولوژیک"، تقويت "دیدگاه های منطقه ای در برابر ديدگاه هاي بین المللی" و تضاد "نقش بازیگران

((سخنراني دكتر كيهان برزگر استاد دانشگاه و رئيس پژوهشكده مطالعات استراتژيك خاورميانه در همايش انجمن ژئوپلیتیک ایران در خانه اندیشمندان علوم انسانی- مورخ 3 اسفند 1390 ))



ادامه مطلب...
تاریخ: دو شنبه 11 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 اهمیت جغرافیایی دیوار ندبه ....

دیوار نُدبه  

 مقدس‌ترین  مکان مذهبی یهودیان است که بر روی تپه «موریا» در شهر اورشلیم در کشور اسراییل قرار دارد. بر باور یهودیان دیوار ندبه از آخرین باقی‌مانده‌های هیکل سلیمان  و دومین پرستشگاه اورشلیم  و مرکز دعا و منبع الهام برای یهودیان در اسراییل و سراسر جهان می‌باشد.مسلمانان آن را دیوار براق می‌خوانند و معتقدند پیامبر اسلام مرکب خود را در شب معراج به آن بست .  دیوار مقدس ندبه قسمتی از دیوار غربی مسجد القصی است. این مکان برای یهودیان ، مسیحیان و مسلمانان بسیار مقدس است و پیروان ادیان ابراهیمی  در این مکان به عبادت می‌پردازن. دیوار ندبه در تولیت بنیاد کوتل  قرار دارد که به  وزارت امور مذهبی اسراییل وابسته‌است. گفتنی است درهای دیوار ندبه به صورت بیست و چهار ساعته و در تمام روزهای سال بر روی زائرین و توریستها باز است و پیروان تمام ادیان می‌توانند در آنجا به عبادت و یا بازدید بپردازند.

 

 



ادامه مطلب...
تاریخ: یک شنبه 10 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد


تحليل و ارزيابي متغييرها و شاخص هاي قدرت نظامي

فصلنامه راهبرد دفاعي ، سال ششم، شماره 23

دكتر سيدهادي زرقاني

چکيده:
قدرت ملي كشورها داراي ابعاد گوناگون نظامي، سياسي، اقتصادي، اجتماعي، جغرافيايي و... مي باشد. با وجود اين، به اعتقاد بسياري از كارشناسان، معيار نهايي قدرت ملي، توانمندي نظامي است. يكي از مهم ترين مسائلي كه در حوزه ي قدرت و توانمندي نظامي مطرح است، بررسي و شناخت عناصر و عوامل مؤثر بر قدرت نظامي و امكان محاسبه ي قدرت نظامي كشورهاست. مشكلات و مسائل سنجش و اندازه گيري توانمندي نظامي از بسياري جهات شبيه مشكلاتي است كه در اندازه گيري قدرت ملي وجود دارد. به طور مسلم يك يا دو متغير ويژه (مانند تعداد كاركنان ارتش يا تعداد موشك اندازهاي يك كشور) نمي تواند معيار مناسبي براي ارزيابي قدرت نظامي كشورها باشد، درست همان گونه كه يك متغير واحد، ارزيابي سودمندي از نيروي كلي يك كشور به دست نمي دهد. اين مقاله به بررسي اين موضوع مي پردازد كه چه عوامل و متغيرهايي را مي توان به عنوان شاخص و معياري براي ارزيابي قدرت نظامي كشورها در نظر گرفت؛ و اين شاخص ها تا چه ميزان قابليت دارند تا به وسيله ي آن ها به ارزيابي و سنجش قدرت نظامي كشورهاي گوناگون جهان پرداخت.


 



ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 9 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

Solving Maritime Disputes: The Bangladesh-Myanmar Way – Analysis

Written by:

 

 

The maritime boundary dispute between Bangladesh and Myanmar has been resolved peacefully by international arbitration. However this is not necessarily a precedent for other disputes in the region.

By Sam Bateman

Bangladesh

ON 14 MARCH, the International Tribunal for the Law of the Sea (ITLOS) delivered its judgment in the Dispute Concerning Delimitation of the Maritime Boundary between Bangladesh and Myanmar in the Bay of Bengal. The Tribunal decided on an adjusted equidistant line as the boundary between the two countries. This was rather more in favour of Bangladesh than a median or equidistant line between the boundaries proposed by each of the two countries would have been. Nevertheless, it still gave over half as much more of the “relevant area” to Myanmar than to Bangladesh.


Bangladesh

As is often the case with international settlement of maritime boundary disputes, there was no outright “winner” or “loser” with the ITLOS judgment. The Foreign Minister of Bangladesh, Dr Dipu Moni, has claimed it as a victory for her country; but conversely, Myanmar might also claim a “win” as it received a much larger share of the relevant area while St. Martin’s island was not given full weight in the delimitation, as had been argued by Bangladesh.

 

 



ادامه مطلب...
تاریخ: شنبه 9 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 

 

لتجدن اشد الناس عدوه للذین آمنوا الیهود و الذین اشرکوا (مائده /82 )

 

مسلما دشمن ترین مردم نسبت به مومنان را، یهود و مشرکان خواهی یافت.




تاریخ: شنبه 9 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد
سياست خارجي ايالا ت متحده شكل دهنده وقايع مختلف در چهار گوشه جهان است، اين مطلب در هيچ منطقه اي به اندازهخاورميانه صادق نيست؛ منطقه اي كه در آن بي ثباتي موج مي زند و در عين حال از اهميت استراتژيك عظيمي برخوردار است .
ادعاي دولت آمریکا براي تبديل اين منطقه به جامعه اي متشكل از كشورهاي دموكراتيك، موجب بروز موج گسترده اي از ناآرامي در عراق، افزايش شديد بهاي جهاني نفت و بمب گذاري هاي تروريستي در نقاط مختلف جهان نظير مادريد، لندن و امان شده است . باتوجه به منافع گسترده بازيگران مختلف در اين موضوع، همه كشورها در صدد درك نيروهايي هستند كه سياست خاورميانه اي ايا لات متحده را پيش مي برند.


ادامه مطلب...
تاریخ: جمعه 8 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 آویگدور لیبرمن، وزیر امور خارجه رژیم صهیونیستی که به مناسبت بیستمین سالگرد برقراری روابط دیپلماتیک با جمهوری آذربایجان به این کشور سفر کرده، طی سخنانی ضمن تمجید از رابطه دوجانبه با آذربایجان، علیه جمهوری اسلامی ایران نیز اظهاراتی را مطرح کرده است.

((تابناک ))



ادامه مطلب...
تاریخ: پنج شنبه 7 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 

نگاه استراتژيك صهيونيست‌ها به توسعه حوزه نفوذ خود در جمهوري آذربايجان همان چيزي است كه رژيم صهيونيستي پس از فروپاشي كمونيسم و با افتتاح سفارتخانه خود در باكو آن را دنبال كرده و جمهوري آذربايجان را در عمق اهداف استراتژيك خود جاي داده است

(منبع :qafqaz.ir )



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 تصور ما از رایش سوم (آلمان نازي)، حکومتی به شدت نژادگرا و بیرحم استکه قصد داشت جهان را تصرف کرده و کشور هاي جهان را برده خود کند . تاامروز که ده ها سال از سقوط رایش سوم می گذرد، تحت تاثیر تبلیغاتی کهتوسط فاتحان جنگ منتشر شده و می شود، ما گمان می کنیم ارتش آلمان باخشونت تمام بر مناطق تحت نظارت خود حکمرانی می کرد و رفتار مردم کشورهاي تصرف شده نسبت به آلمانی ها کاملا خصومت آمیز بود . ما شنیده ایم کههیتلر و ارتش آلمان در برابر دنیا قرار گرفتند و بر ضد ملت هاي صلح جويجهان جنگیدند . خیر، هیتلر و ارتش او بر ضد کمونیسم و شریکان آن جنگیدند و در این راه پشتیبانی بسیاري از مردم کشور هاي غیر آلمانی را با خود داشتند . دربه مسائل سیاسی پرداخته نمی شود، بلکه به « ارتش بین المللی هیتلر » اینجا طور مختصر تاریخ یگان هاي داوطلب خارجی در ارتش آلمان نازي و سا زمان اساس ذکر شده است و خواندن این مطالب به تنهایی این ادعا را ثابت می کند کههواداران هیتلر و نازي ها در کشور هاي تصرف شده آنها بسیار بیشتر ازمخالفانشان بود.

تلخیص از کتاب حمید رضا نیک بخش  

 



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

 واکنش ایران ممکن است به یک جنگ وسيع تر ميان ایران و اسرائيل منجر شود.بعد از حمله، در حالی که ممکن است واکنشایران محدود باشد تنش بسيار بالایی در منطقه خليج فارس حاکم خواهد شد. در این شرایط، نيروهای نامنظم ایران ممکن است خارج از ساختار فرماندهی ملی عمل کنند و بر عليه نيروهای آمریکا یا ناوگان بين المللی عمل کنند که این حرکت می تواند با واکنش دولت های غربی خليج فارس و یا خود ایالات متحده منجر شود که در این صورت منطقه به شرایط بدتری دچار خواهد شد.



ادامه مطلب...
تاریخ: چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد



تاریخ: چهار شنبه 6 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 16
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 18
بازدید ماه : 19
بازدید کل : 5681
تعداد مطالب : 80
تعداد نظرات : 10
تعداد آنلاین : 1

این صفحه را به اشتراک بگذارید