از "جنگ ستارگان" ریگان تا جنگ سرد جدید
جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک
درمورد جغرافیای سیاسی ،ژئوپلیتیک،ژئو صهیونیسم ,Geopolitics

 در همین حال، نخبگان روسی نیز معتقدند که پیشرفت در زیرساخت‌هاي ارتش ناتو و توانایی بیش از حد سپر موشکي این سازمان در نزدیکی مرزهای روسیه جای پرسشی برای اقدامات هسته‌ای مسکو نمی‌گذارد چرا که این کشور نیز مجبور است در مواقع لزوم از خود دفاع کند.

مسکو از سوی دیگر نگران است که گسترش ناتو از این نیز فرا‌تر برود و این سازمان بتواند اقداماتی فراقاره‌ای انجام دهد و یا اینکه به حدی در تولید سلاح‌های هسته‌ای برسد که مسکو توان مقابله با آن را نداشته باشد.

 رقابت آمریکا با چین

 وزیر خارجه چین معتقد است که افزایش حضور نظامی آمریکا در اقیانوس آرام را تنها می‌توان با این عبارت توصیف کرد که "جهان در حال بازگشت به استراتژی‌های جنگ سرد" است.

در این میان، برخی از تحلیل‌گران بر این نکته تاکید می‌کنند که هر چقدر اقتصاد چین قوی‌تر باشد و هر اندازه که این کشور اصلاحات نظامی بيشتري را در نظر بگیرد، حضور آمریکا در این منطقه پررنگ‌تر خواهد شد.

اکنون شکی وجود ندارد که این دو ابرقدرت وارد فضا جدیدی از "استراتژی تقابل" شده‌اند. این در حالی است که حضور ناوهای آمریکایی در این منطقه از سوی تحلیل‌گران اقدامی سمبلیک به شمار نمی‌آید چرا که حضور نظامی آمریکا در تنگه "مالاکا" به این کشور اجازه می‌دهد که کنترل انتقال نفت خاورمیانه را به منطقه پاسفیک در اختیار بگیرد. 

مالاکا

این تنگه همچنین مسیر اصلی انتقال کالاهای تجاری از منطقه پاسفیک به خاورمیانه است. در همین حال، چین نیز به شدت حضور خود را چه در خاک و چه در حوزه آبی و نیز در آسمان این منطقه افزایش داده است. 

پکن به تازگی ناوهای هواپیمابر روسی را خریداری کرده و در رزمایشی دریایی آنان را به نمایش دراورده است. این اقدام آمریکا در حقیقت باعث شد که آمریکا نگران توان تسلیحاتی این کشور بشود و حضورش را در این منطقه چند برابر کند. 
از طرفی دیگر، این اقدام واشنگتن، پکن را از خوابی طولانی‌مدت بیدار کرد تا آنان نیز به فکر حضوری برابر با واشنگتن در منطقه بیفتند.

ناو هواپیما بر چینی

"ولادیمیر یوسیو" تحلیل‌گر نظامی روس، بر این باور است که این رقابت ممکن است رویارویی ارتش‌های دو کشور را به دنبال داشته باشد. 

کار‌شناسان نیز تاکید می‌کنند تنها عامل بازدارنده این مسئله آن است که آمریکا و چین همچنان از نظر اقتصادی به کمک یکدیگر نیازمند باشند تا حدی که هر اقدام نظامی، فاجعه اقتصادی جهانی را در پی داشته باشد. اکنون هر دو کشور از پیامدهای این درگیری به خوبی آگاه هستند. 


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:




تاریخ: دو شنبه 15 آبان 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 15
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 17
بازدید ماه : 18
بازدید کل : 5680
تعداد مطالب : 80
تعداد نظرات : 10
تعداد آنلاین : 1

این صفحه را به اشتراک بگذارید