اولين گام تشكيل ژئوصهيونيست ((بالفورد))
جغرافیای سیاسی و ژئوپلیتیک
درمورد جغرافیای سیاسی ،ژئوپلیتیک،ژئو صهیونیسم ,Geopolitics

 پس از 3 سال مذاكره ميان دولت بريطانيا و يهوديان اين كشور و نيز سازمان جهاني صهيونيست، سرانجام "آرتور جميز بالفور " وزير خارجه وقت انگليس نامه شوم خود را موسوم به " اعلاميه بالفور " به "لرد روچيلد " رئيس فدراسيون صهيونيست انگلستان مبني بر موافقت با تاسيس دولت يهودي در فلسطين نوشت و اولين گام عملي را جهت استقرار دولت صهيونيستي در خاك فلسطين برداشت. 
به موجب اين اعلاميه كه در تاريخ تشكيل نخستين دولت يهودي جهان اهميت ويژه اي دارد، وزير خارجه انگلستان موافقت خود را با تأسيس ميهني براي يهوديان فلسطين اعلام كرد. 
به دنبال ارسال اين نامه به "لرد روچيلد " در تاريخ دوم نوامبر سال 1917 مهاجرت يهوديان به فلسطين تحت برنامه منظمي آغاز شد و در فاصله بين جنگ جهاني اول و دوم تعداد يهوديان ساكن در فلسطين از 000/70 نفر به 000/450 نفر افزايش يافت و سرانجام در سال 1948.م به تشكيل دولت اسرائيل انجاميد و اين آغاز كشاكش‏هاي اعراب فلسطين و صهونيست‏ها شد و از سوي ديگر هم باعث جنگ‏هاي متعددي بين اعراب و رژيم صهيونيستي شده است. 
اين اعلاميه از نظر اعراب دليلي بر وجود يك توطئه امپرياليستي از سوي انگلستان عليه فلسطينيان و اعراب بوده است. 
در اعلاميه بالفور "آرتور جميز بالفور " خطاب به "لرد روچيلد " نوشت: "بسيار خرسندم كه از طرف حكومت اعلي حضرت پادشاه بريتانيا، اعلاميه زير را مبني بر موافقت با خواست صهيونيست‏ها كه به وسيله كابينه تصويب شده است به اطلاعتان برسانم. 
حكومت اعلي حضرت تأسيس كانون ملي يهوديان را در فلسطين با نظر مساعد تلقي مي‏كند و براي رسيدن به اين هدف، مساعي حسنه خود را به كار خواهد برد، مشروط بر اين كه هيچ نوع اقدامي كه به حقوق مدني و مذهبي اجتماعات غير يهودي در فلسطين و يا به حقوق و موقعيت سياسي يهوديان در كشورهاي ديگر لطمه بزند، انجام نگيرد. 
مايه سپاس من خواهد بود كه مفهوم اين اعلاميه را به اطلاع اتحاديه صهيونيست‏ها برسانيد ". 
البته در همان هنگام اين اعلاميه به اطلاع "ويلسون " رئيس جمهور وقت آمريكا رسيد و او نيز با آن موافقت كرد. 
همچنين كشورهاي فرانسه و ايتاليا نيز در سال 1918 موافقت رسمي خود را با آن اعلام كردند. 
پيرامون دلايل صدور اين اعلاميه نظرات مختلفي وجود دارد ولي به طور كلي مي توان مهم‏ترين دلايل صدور اين اعلاميه را در نقاط ذيل خلاصه كرد: 
1- ارزش بالاي استراتژيك فلسطين به عنوان دروازه ورود به آسيا. 
2- تلاش بريطانيا جهت كسب تاييد گروه‏هاي يهودي جهان در جريان جنگ جهاني اول. 
3- رهايي از روند رو به رشد مهاجرت يهوديان در داخل اروپا. 
"عبدالله نقرش " استاد پژوهش هاي بين الملل دانشگاه اردن در همين رابطه گفت: اعلاميه "بالفور " سرآغازي بود براي تمام دسيسه‏ها و جنايات رژيم صهيونيستي در سرزمين هاي اشغالي و امروز شاهد آن هستيم كه "بنيامين نتنياهو " نخست وزير تندروي رژيم صهيونيستي در راستاي همين اعلاميه اقدام به كوچاندن اجباري ساكنان فلسطين و برپايي دولت يهودي مي كند. 
وي افزود: البته شكي نيست كه اقدامات صهيونيست‏ها با اعلاميه "بالفور " تناقض دارد؛ زيرا در اين اعلاميه از يهوديان خواسته شده تا به حقوق ساكنين اصلي اين سرزمين تعدي نكنند. 
اين استاد دانشگاه ادامه داد: اعلاميه "بالفور " همچنين با منطق قانون بين المللي نيز در تضاد است؛ چرا كه قانون بين الملل دين دولت‏ها را به رسميت نمي شمارد و برپايي حكومت هيچ ارتباطي به نوع دين ندارد. 
"پرفسر ناصر الدين اسد " موسس دانشگاه اردن نيز در همين رابطه به خبرگزاري فارس گفت: اين اعلاميه از لحاظ قانوني باطل است؛ زيرا انگلستان مالك سرزمين فلسطين نبود كه بخواهد اينچنين سخاوتمندانه آن را در اختيار يهوديان قرار دهد. 
وي افزود: در آن زمان انگلستان نيروي اشغالگر به شمار مي رفت و بر اساس قوانين بين المللي، نيروي اشغالگر حق مالكيت ندارد و از همين رو اعلاميه مذكور مشهور شد به "اعلاميه كسي كه مالكيت ندارد به كسي كه استحقاق ندارد ". 
وزير اسبق علوم اردن خاطرنشان كرد: اين اعلاميه از لحاظ قانوني هيچ پشتوانه اي ندارد و هرگونه اقدامي كه پس از اين اعلاميه و بر اساس آن صورت گرفته كاملا باطل است. 
يك كارشناس مسائل خاروميانه نيز در گفت‏وگو با فارس تصريح كرد: تمام مشكلات و مصائبي كه امروز فلسطينيان با آن دست و پنجه نرم مي كنند در اثر همين اعلاميه است. 
وي افزود: انگليسي‏ها بودند كه تخم جنگ، خونريزي، دشمني، آوارگي و هزاران مصيبت ديگر را در منطقه كاشتند و آن‏ها از روز اول مي دانستند كه يهوديان اين سرزمين را به طور انحصاري براي خودشان مي خواهند وحاضر نيستند در كنار قوم ديگري بويژه اعراب مسلمان زندگي كنند ولي جهت فريب افكار عمومي در اعلاميه شوم "بالفورد " شرط گذاشتند كه حقوق ساكنان اصلي اين سرزمين رعايت شود. 
اكنون در نود و سومين سالروز اعلاميه ننگين "بالفورد " و سلب حقوق ملت مظلوم فلسطين، كشور انگليس به هيچ وجه عذاب وجدان ندارد واز ديد اين كشور اصلا مهم نيست كه سبب بيش از 60 سال خونريزي و جنايت شده و همچنان به عنوان استعمار پير به دنبال تحقق ديگر نقشه هاي شوم خود در جهان اسلام است.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:




تاریخ: دو شنبه 18 ارديبهشت 1391برچسب:,
ارسال توسط محمد جواد

آرشیو مطالب
پيوند هاي روزانه
امکانات جانبی

نام :
وب :
پیام :
2+2=:
(Refresh)

خبرنامه وب سایت:

برای ثبت نام در خبرنامه ایمیل خود را وارد نمایید




آمار وب سایت:
 

بازدید امروز : 43
بازدید دیروز : 2
بازدید هفته : 45
بازدید ماه : 46
بازدید کل : 5708
تعداد مطالب : 80
تعداد نظرات : 10
تعداد آنلاین : 1

این صفحه را به اشتراک بگذارید