بعد از چند دور مذاکرات فشرده و نفسگیر، ایران و کشورهای 1+5 توانستند به توافقنامه موقت درخصوص برنامه هستهای ایران دست پیدا کنند. هرچند طرفین مذاکره درخصوص توافق حاصل شده ابراز خرسندی نمودند اما حصول این توافق چند مخالفت جدی را درپی داشت. مهمترین این مخالفتها از سوی نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ابراز شد.
وی دستیابی به این توافق را «اشتباه تاریخی» خوانده و آن را یک پیروزی برای ایران در برابر غرب قلمداد نمود. این دیدگاه، سرآغاز تشدید اختلافاتی شده است که به گفته ناظران، یکی از مهمترین بحرانها در روابط آمریکا- اسرائیل بهشمار میرود. البته باید این اختلاف و بحران شکل گرفته را به روابط دولت اوباما و اسرائیل محدود نمود. چرا که اسرائیل دارای قدرت و نفوذ زیادی در درون هیأت حاکمه آمریکایی است.
اسرائیل و تکرار تاریخ
مخالفت نخست وزیر اسرائیل با سیاستهای آمریکا در منطقه برای اولینبار نیست که رخ میدهد. اما شدت و دامنه این مخالفت آنقدر گسترده است که تنها حادثه و سناریو مشابه آن را رویداد سال 1981 میدانند که به رویداد «ریگان یا بگین» معروف شد.
دراینسال آمریکا با عربستان سعودی قرارداد فروش سیستمهای راداری هشدار و کنترل سریع آواکس منعقد کرده بود. مناخیم بگین نخست وزیر اسرائیل با این قرارداد بهشدت مخالف بود و آن را تهدیدی علیه امنیت ملی خود قلمداد میکرد.
دوئل ریگان و بگین تداوم داشت تا اینکه ریگان به پیروزی رسید و این تجهیزات را به عربستان فروخت. اینک براساس این رویداد، ناظران از تکرار تاریخ سخن گفته و از دوئل «اوباما- بیبی» سخن میگویند. نکته جالب این دو ماجرا آن است که عربستان در سناریو اولی، تهدید امنیت ملی اسرائیل قلمداد شده اما در سناریو دوم، ریاض متحد دوفاکتو اسرائیل علیه ایران قلمداد میشود.
من، آدميرال مولن، سازمان ملل را اداره ميکنم!
روز چهارشنبه 8 ديماه 1389 يک خبر مهم، اما عادي شده و تکراري، در رسانههاي غرب و سپس کشورهاي جهان اسلام، انعکاس پيدا نمود: « آمريکا هشدار داد، هر قطعنامهاي که عليه اسراييل در سازمان ملل مطرح شود، بلافاصله توسط ايالات محتده وتو خواهد شد.»
اين خبر مهم و تکراري، در شرايطي که رژيم صهيونيستي تعهدات خود را در مذاکره با دولت محمود عباس زيرپا نهاده و به شهرکسازي و يهوديسازي بيتالمقدس ادامه ميدهد، ما را برآن داشت تا دليل اين دريدگي ايالات متحده را از حسن عباسي، رئيس مرکز بررسيهاي دکترينال جويا شويم.
• آمريکا يک بار ديگر اعلام کرد هر نوع قطعنامه عليه رژيم صهيونيستي را وتو ميکند. نمي-پرسم چرا، چون همه بر تعهد آمريکا به رژيم صهيونيستي واقف هستند. پرسش من اين است که نسبت آمريکا با سازمان ملل چيست که اينگونه آن را ملک خود و ابراز هژموني خود مينماياند.
بله! بسم الله الرحمن الرحيم. خب، همان گونه که شما اشاره کرديد، موضوع «وتو» قطعنامه ضد اسراييلي از سوي آمريکا در سازمان ملل موضوع روشن و شناخته شدهاي است. آمريکا بارها چنين قطعنامههايي را وتو کرده است، که خود نافي دو ارزش(مورد ادعاي) آمريکاست، يکي حقوق بشر، و ديگري مقولهي دموکراسي. در واقع با ايجاد حاشيهي امن براي رژيم صهيونيستي، توسط وتو قطعنامهها عليه اسراييل، به نقص سيستماتيک حقوق بشر پرداخته است. همچنين با استفاده از پديده ناعادلانه «وتو»، عملاً مقوله دموکراسي به چالش کشيده شده و پديدهي«وتو» به ابراز ديکتاتوري جهاني آمريکا تبديل شده است. يادآوري ميکنم که ساير کشورهايي که از اختيار«وتو» برخوردارند، يعني روسيه، چين، انگليس و فرانسه، هيچيک از پديده ظالمانه«وتو» به اندازه آمريکا استفاده نکردهاند.
به پرسش شما ميپردازم که در آن نسبت آمريکا با سازمان ملل را ميجوييد. در جمهوري اسلامي، قاعده اين است که دکترين امنيت ملي، فوق دکترين دفاعي و همچنين دکترين نيروهاي مسلح ايران است. اما در ايالات متحده آمريکا، اين قاعده برعکس است، يعني استراتژي امنيت ملي، و استراتژي نظامي ملي، تابعي از دکترين نيروهاي مسلح ايالات متحده هستند. شما را ارجاع ميدهم به «دکترين نيروهاي مسلح آمريکا» که در دوم ماه مه 2007 تنظيم شده است و در بيستم مارس 2009 اصلاح شده و تاکنون مبناي عمل ايالات متحده در جهان است.
واقعا عرفان سیاسی وجود داره
چنانچه تمدن ها را برامده از فرهنگ ها بدانیم و فرهنگ ها را نیز زاییده ادیان ،نیز عصاره و مخ و اساس ادیان را هم نهفته در غرفان انها در نظر بیاوریم ،آنگاه شاید بتوان مدعی شد که تمدن ها بر امده و محصول عرفان ها هستند.
ادامه دارد ................
وزارت دفاع غیر عامل اسرائیل، برای نخستین بار اقدام به برگزاری مانوری سراسری با عنوان «نقطه عطف 6» برای مواجهه با پیامدهای یک زلزله 5 تا 7 ریشتری و خطر وقوع سونامی پس از آن از جانب دریای مدیترانه نمود. در این مانور با پخش برنامه رادیو و تلویزیونی، نسبت به بروز یک فاجعه انسانی در اراضی اشغالی 1948 هشدار داده شد. مرکز فرماندهی مانور، علاوه بر استفاده از رسانه های خبری ملی، اقدام به استفاده از پیامک برای ارسال دستورالعمل های لازم برای مواجهه با بحران نمود.
به گفته «آوی دیختر» وزیر دفاع غیر عامل اسرائیل از آنجائیکه آخرین
زلزله فلسطین اشغالی در سال 1923 بوقوع پیوسته، لذا نگرانی های موجود درباره تشدید زلزله بعدی بر اثر یک توقف 80 ساله بسیار بالاست. بر اساس برآوردهای صورت گرفته در صورت وقوع زلزله 7 ریشتری، بیش از 7 هزار نفر کشته، در حدود 8500 نفر شدیدا زخمی، 37 هزار نفر دچار مصدومیت ملایم و 9 هزار نفر در زیر آوار به دام خواهند افتاد. ارتش اسرائیل (IDF) و سازمان «مگان دیوید» نخستین نهادهای اسرائیلی برای مواجهه با پیامدهای زلزله و سونامی خواهند بود. قابل توجه آنکه راه اندازی مانورهای آمادگی برای مواجهه با بلایای طبیعی در یکسال اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
http://www.okhovvat.com/fa/pages/?cid=666
روحانی چه کسانی را نگران می کند؟
باتوجه به این واقعیت که بهبود روابط ایران و غرب و مشخصاً آمریکا ، دشمنان جدی و متعددی دارد و قطعاً هر کدام از آنها و به ویژه اسرائیل، خواهند کوشید با لابی های فراوان، مانع از تنش زدایی شوند، از هم اکنون می توان پیش بینی کرد که روند دیپلماسی تنش زدا، با سختی های زیادی همراه خواهد بود...روابط ایران و غرب، اگر منطقی و بر پایه احترام متقابل باشد، قطعاً به سود هر دو خواهد بود، هر چند کشورهای "غیر"، از آن ناخرسند باشند.
http://www.asriran.com/
روزنامه دیلی تلگراف بریتانیا با انتشار یک تصویر ماهواره ای ادعا کرد که عربستان موشک های بالستیک را به سمت ایران و اسراییل هدفگیری کرده است.
بر اساس تصاویر ماهواره ای موسسه IHS Jane's Intelligence Review" از صحرای حجاز، به تازگی دو سکوی پرتاب موشک به سمت شمال شرق(ایران)و شمالغرب(تل آویو) هدف گیری شده است.
بر اساس این گزارش برد این موشک های بالستیک که از نوع DF3 است ، بین 1500 تا 2500 مایل است و کلاهک آن حاوی 2 تن مواد منفجره است.
کارشناسان موسسه بر این باورند که این پایگاه های موشکی احتمالا در پنج سال گذشته و همزمان با بالا گرفتن تنش در منطقه خلیج فارس از سوی عربستان مستقر شده است.
http://www.asriran.com
حرکتهای سازماندهیشده ماههای گذشته در سوریه که در هفتههای اخیر به بحران تبدیل شده است، اگرچه با نقشآفرینی جبهه معارضان بهصورت میدانی دنبال میشود، اما بهدلیل اینکه با سازماندهی آمریکا و رژیم صهیونیستی، حمایت برخی کشورهای عربی به ویژه عربستان سعودی و اقدامات ترکیه صورت میگیرد.
بهطور قطع و یقین میتوان گفت هدفی فراتر از مسائل ملی سوریه دارد و مسئلهای منطقهای و حتی تعارضی فرامنطقهای قلمداد میشود. هدف اصلی این بحرانسازی برخورد با جبهه مقاومت اسلامی و بهصورت خاص، مهار جمهوری اسلامی و کنترل بیداری اسلامی در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا است، زیرا اتحاد سوریه با جمهوری اسلامی بهعنوان کانون الهامبخش جبهه مقاومت علیه نظام سلطه، رژیم صهیونیستی و دولتهای ضدمردمی منطقه، بیشترین آسیبها را متوجه این مثلث شوم میکند.جریان سلطه بینالملل با محوریت آمریکا و صهیونیسم بینالملل که در چهره رژیم غاصب صهیونیستی در منطقه حساس غرب آسیا منافع نامشروع خود را دنبال میکند با بهرهگیری از خاندانها و حکام وابسته حاکم بر کشورهای عربی پس از پیروزی انقلاب اسلامی و موفقیتهای پیدرپی نظام برخاسته از آن یعنی جمهوری اسلامی در ایران در طول بیش از سه دهه که امروزه منجر به شکلگیری جبهه مقاومت اسلامی افتخارآفرین در منطقه شده و این جبهه مقاومت، زمینهساز شکلگیری و انسجام بیداری اسلامی گردیده است، همواره تلاش کرده است به هر نحو ممکن به مقابله با آن بپردازد که جنگ 33روزه رژیم صهیونیستی با حزبالله لبنان، جنگ 22روزه آن رژیم با مردم غزه و بحرانآفرینی در سوریه، حلقههایی از این عملیات زنجیرهای علیه مقاومت مردمی - اسلامی قلمداد میشود.
http://www.basirat.ir/news.aspx?newsid=246813
بحران سوريه که از اواسط ماه مارس ۲۰۱۱ صحنه ناآرامي آغازو موجب از بین رفتن شمار زيادي از مردم اين کشور از جمله سربازان سوري و نيروهاي امنيتي شده به یکی از محورهای مهم تحلیل ، تحقیق و بیان دیدگاه محافل سیاسی ، دانشگاهی و رسانه های دنیا تبدیل شده است.
میدک او کتیل کارشناسان مسائل بین المللی و تحلیلگر سیاسی بحران سوریه را ناشی از توطئه های رژیم صهیونیستی برای بی ثباتی این کشور و کوين برت این درگیری ها را نه نبرد تمدن ها و مذهب بلکه جنگ بانگداران و سردمداران مالی غرب می داند.
میدک او کتیل، تحلیلگر و کارشناس سیاسی می گوید که اسرائيل تلاش دارد تا کاخ سفيد را در جهت بيثباتی سوريه با خود همراه کند و این مساله در راستاي منافع امريکا نخواهد نبود.
وی افزود: اگر شما به هر يک از پايگاههاي اينترنتي لابي اسرائيل (در امريکا) از جمله هستههاي متفکران نظير «بنياد دفاع از دموکراسي»، «ابتکار عمل سياست خارجي»، «مرکز سابان درباره سياست خاورميانه» و هسته متفکران ساخته و پرداخته آيپک يعني «موسسه سياست خاور نزديک در واشنگتن» نگاه کنيد ميبينيد که نقش مهم رژيم اسرائيل در درگيري سوريه به وضوح مشخص است.»
کميته روابط خارجي سناي امريکا اخيرا به اتفاق آراء به تسليح شماري از گروههاي شورشي مسلح معارض دولت سوريه راي داد؛ تصميمي که سناتور رند پاول ضمن محکوم کردن آن گفت «شما امروز همپيمانان القاعده را تامين مالي ميکنيد.»
سناتور جان مک کين از حاميان پروپاقرص کمک نظامي به شورشيان سوريه روز دوشنبه سرزده به اين کشور سفر و با معارضان دولت دمشق ديدار کرد.
علاوه بر اين، روزنامه «ديلي بيست» گزارش داد کاخ سفيد از پنتاگون خواسته است طرحهايي براي ايجاد يک منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوريه تهيه کند.
همچنین کوين برت کارشناس مسایئل بین المللی می گوید که جنگ علیه سوریه، جنگ ِ امریکا، اسرائیل، القاعده، قطر، ترکیه یا عربستان سعودی با سوریه نیست. این جنگ ِ بانکداران و سردمداران مالی جهان با سوریه است."
سران و مقامات ارشد کشورهاي ايتاليا، آلمان، فرانسه، روسيه، استراليا، اسپانيا، بلژيک، ترکيه، لبنان، فلسطين، سوريه، مصر، نيجريه، امارات، قطر، کويت، بحرين، عراق، افغانستان، پاکستان، چين و ونزوئلا طي روزهاي 25 و 26 خرداد 92 هر يک با ابراز خرسندي از شکوه شرکت کمنظير مردم ايران براي تعيين سرنوشت کشور خود در چهار سال آينده، پيروزي دکتر "حسن روحاني" به عنوان رئيسجمهور آينده ايران را تبريک گفتند.
اما در اين ميان، نتانياهو، نخستوزير رژيم صهيونيستي ساز مخالف زد و تبريکات و خوشبيني جامعه جهاني نسبت به تعامل با ايران را "توهم" خواند؛ روزنامه اسرائيلي يديعوت آحارنوت نيز در مورد شخصيت رئيس جمهور منتخب مردم ابراز نگراني کرد: «او، فرد بانفوذي است و با جديت، بهبود اوضاع اقتصادي و رفع مشکلات کشور را دنبال خواهد کرد... بايد مراقب باشيم که "اوباما" و "اشتون"، به دام روحاني نيفتند!»geozionism.blogfa.com
Introduction
.