چكيده
زمينه و هدف : هويت به ويژه هويت ملي مفهومي گسترده و پديدهاي چند بعدي اعم از اجتماعي، تاريخي، ديني، فرهنگي،
سياسي و... است كه در كل، عامل پيونده دهنده ملت به شمار ميرود. اين پديده شاخصي در شناسايي و شناساندن افراد و پاسخي
به نياز طبيعي افراد است كه ميتواند دچار تغييرات اساسي قرار گيرد. بنيان پژوهش حاضر را اثرگذاري فضاي سايبر از قبيل
كمّيت و كيفيت بهرهبرداري دانشجويان از صفحات اينستاگرام، كانالهاي پيامرسان، سايتها و... بر هويت ملي و ديني آنها و
ارزيابي همبستگي آنها تشكيل ميدهد.
روش شناسي : بر اين اساس پرسش اصلي تحقيق حاضر اين است كه اثر بخشي امنيتي فضاي سايبر، بر هويت ملي، به عنوان
يكي از مولفههاي جغرافيايي سياسي، چگونه است؟ پرسشهاي فرعي همين مساله را در خصوص هر يك از ابعاد هويت ملي
به شيوه پيمايشي به كمك پرسشنامه در بين ٢٠٠ نفر دانشجويان دانشگاه آزاد علوم و تحقيقات تهران و نيز مطالعات دفتري
مطرح ميكنند. همچنين در مدل مفهومي هويت ملي ايراني، هويت ديني باتوجه به پيوندش در جامعه ايراني لحاظ شده است.
يافته ها و نتيجه گيري : نتايج تحليل دادهها در آزمون فرضيات نشان دهنده بهره برداري هاي گوناگون از فضاي سايبر
است كه بيشترين تاثير خود را بر بعد اجتماعي امنيت دارد. همچنين بيشترين تاثير فضاي سايبر بر ابعاد مناسكي و شناختي هويت
ديني است كه مي تواند زنگ خطر و پيشگام تهديد بر ابعاد اصلي هويت ، يعني كل هويت ملي باشد.
واژههاي كليدي:
هويت ملي، فضاي سايبرنتيك ، هويت ديني ،جغرافياي سياسي
تبیین جایگاه ژئوپلیتیک در الزامات سیاست خارجی
مطالعه موردی : اســـــرائیل
Explaining the geopolitical position in foreign policy requirements
Case study: Israel
نویسنده : محمد جواد عزیزی فر
چکیده
اسرائیل به عنوان یک واحد سیاسی، با یک رهیافت ژئوپلیتیک جهانگرایانه سعی در ایجاد یک هژمونی منطقه ای دارد. نیاز اسرائیل به ایجاد یک هژمون منطقه ای علاوه بر زمینههای جامعه شناختی و تکثر قومی که به عنوان فاکتورهای داخلی محسوب میشود، ریشه در موانع ژئوپلیتیک این کشور به عنوان فاکتورهای فراملی(منطقه ای) دارد. کدهای ژئوپلیتیک این کشور القا کننده یک رویکرد و تحلیل امنیتی برای سیاستگذاران این واحد سیاسی است. به نحوی که استراتژی کلان و مکتب ژئوپلیتیک مختص این کشور را بوجود آورده است، و مبین این اصل است که شالوده امنیت اسرائیل را بر جغرافیا (سرزمین) قرار میدهد. به رغم نفوذ جهانی گسترده، این کشور داری عدم روابط خارجی و دیپلماتیک رسمی با کشورهای همسایه خود به استثنای ترکیه و مصر میباشد. این نوشتار به بررسی چگونگی سیاست خارجی متاثر از ملاحظات ژئوپلیتیک میپردازد. هرچند عوامل موثر در سیاست خارجی فراتر از عناصر ژئوپلیتیک میباشد. لیکن پنج اصل اساسی خود آگاهی ژئوپلیتیک اسرائیل، به عنوان کانون توجه و منشا الزامات سیاست خارجی اسرائیل مد نطر قرار دارد. هرچند هدف این نوشتار صرفا بررسی بین این دو مولفه میباشد، لکن نتایج بررسی عملکرد اسرائیل بدون در نظر گرفتن ایدئولوژی و روند تاریخی– مکتبی حاکم بر آن، نتایج توجیه پذیر و قابل اتکایی نیستند.
هدف از این پژوهش بررسی تاثیر گفتمان نو عثمانی گری بر تشدید تقابل روابط ترکیه و اسرائیل است. از سال 2002 میلادی که حزب عدالت توسعه در ترکیه قدرت را به دست گرفت و به خصوص از زمان طرح راهبرد عمق استراتژیک توسط وزیر امور خارجی این کشور احمد داوود اغلو، گفتمان جدیدی تحت عنوان « نو عثمانی گری » در ترکیه رواج یافت که بر آن اساس دولتمردان ترک توجه بیشتری به کشور های مسلمان خاورمیانه نشان دادند که اوج این راهبرد در تقابل ترکیه با اسرائیل بر سر غزه مشهود شد. در این پژوهش سعی می شود تا با استفاده از روش های توصیفی- تحلیلی به روابط ترکیه و اسرائیل و تاثیری که این رابطه از گفتمان نوعثمانی گری گرفته است پرداخته شود.
منبع :http://diplomatist.blogfa.com/post-1068.aspx
محمد شریفی کرجان
همواره با بر هم خوردن توازن قدرتهای بینالمللی، یک زلزله بزرگ شروع میشود. فروپاشی شوروی زلزله بزرگی را به دنبال خود داشت. چندین حادثه بزرگ در اثر آن در اروپا و خاورمیانه و خلیج فارس شکل گرفت. حمله عراق به کویت و حوادث بالکان در اروپا و پس از آن حمله امریکا به افغانستان و عراق، ناشی از همان زلزله فروپاشی شوروی بود. چند سالی است که گسلهای بینالمللی دوباره فعال شده و زلزله جدیدی شروع شده است. هرچند برخی آن را به ناتوانی و یا بیعرضگی آقای اوباما نسبت میدهند، مسأله فراتر از ضعف مدیریت آقای اوباماست.
آمریکا در شکستهای سریالی خود در عراق، افغانستان، لبنان وسوریه، نوعی ضعف بیسابقه از خود نشان داد. عدم حمله آمریکا به سوریه (با وجود آنکه تا لحظه شلیک هم پیش رفته بود)، حاکی از همین وضعیت رو به ضعف است. مشغول شدن غرب و امریکا در حادثه اکراین و شروع جنگ سرد جدید بین روسیه و آمریکا، موجب بهم خوردن بیشتر موازنه قدرت آمریکا در خاورمیانه شده، در نتیجه یک خلأ قدرت در اروپا و خاورمیانه پیش آمده است. این خلأ قدرت در حال تبدیل شدن به یک زلزله سیاسی بزرگ در منطقه است. بیداری اسلامی و شکست آن در مصر و حمله به سوریه و پدیده تروریستهای تکفیری در سوریه و عراق و حمله اسرائیل به غزه شروع این زلزله سیاسی است. این چنین وضعیتی فرصت مناسبی را برای فرصتطلبی اسرائیل و برخی کشورهای منطقه پدید آورده است که آنها در مقابل پر کردن خلأ قدرت غرب در منطقه خاورمیانه و یا به تعبیری رفوکردن شلوار ارباب، سوءاستفادههای خود را هم داشته باشند و این خود خبر از آن میدهد که در سالهای آینده حوادث دیگری در منطقه ما رخ خواهد داد.
منبع : سایت تابناک - دکتر محسن رضایی
سلام
مقاله مورد نظر متعلق به آقای پویا دهقان دانشجوی ارشد جغرافیا سیاسی دانشگاه خوارزمی می باشد.
لطفا ضمن مطالعه مراتب تحلیلی و نقدی خود را اعلام فرمایید.
http://s5.picofile.com/file/8125665484/%DA%98%D8%A6%D9%88%D9%BE%D9%84%DB%8C%D8%AA%DB%8C%DA%A9_%D8%A7%D8%B3%D8%B1%D8%A7%DB%8C%DB%8C%D9%84_%D9%88_%D8%A2%D8%B3%DB%8C%D8%A8_%D9%BE%D8%B0%DB%8C%D8%B1%DB%8C_%D8%AF%D8%A7%DB%8C%D9%85%DB%8C.pdf.html
Part 1 of 6
by
Arnold G. Fruchtenbaum
INTRODUCTION
The issue of Israel is one of the major points of division in evan-gelical theology today. This is true both among Arminians and
Calvinists. An evangelical theologian's view of Israel will determine
whether he is a Covenant Theologian or a Dispensationalist. It will also
determine what kind of Covenant Theologian he is: postmillennial,
amillennial, or premillennial.
The question of Israel is central for a proper Systematic Theol-ogy. Paul, in his epistle to the Romans, which contains the first
Systematic Theology in Church history, expounds on Israel in the cen-ter of his epistle devoting three full chapters (9-11) out of sixteen to
this topic. Yet, while there are many Systematic Theologies today that
have systematized all areas of biblical truth, none thus far has devel-oped an Israelology as part of their system. These articles will survey
what the concerns of an Israelology would be.
جهت دانلود مطلب کلیک فرمایید:
http://s5.picofile.com/file/8106183134/Israelogy.pdf.html
http://s5.picofile.com/file/8106183134/Israelogy.pdf.html
شنايي با نحوه شكلگيري، اقدامات، روشها و تاريخچه سازمانهاي اطلاعاتي ميتواند در برنامهريزيهاي ضداطلاعاتي براي مقابله با اقدامات و نفوذ آنها در ارگانهاي كشور مورد استفاده قرار گيرد. از اين رو شناخت سازمانهاي اطلاعاتي و ضد اطلاعاتي رژيم صهيونيستي موجب اشراف اطلاعاتي مناسب در داخل كشور شده و از اين طريق مي توان به شيوه هاي مقابله با آن پرداخت.
اَمان، سازمان اطلاعات نظامي اسرائيل (Aman)
سازمان اطلاعات نظامي رژيم غاصب صهيونيستي اَمان نام دارد كه مخفف عبارت عبريAgaf ha Modi'in ميباشد. اين سازمان در سال 1948 و پس از ادغام سه سازمان تروريستي يهوديان صهيونيست در مجمع فعاليتهاي مؤسسات اطلاعات مركزي در دو بخش آمان يا اطلاعات نظامي و رامان يا ضداطلاعات نيروهاي مسلح اسراييل تشكيل گرديد. نخستين رييس اين سازمان، سرهنگ ايسر بئيري بود كه بهدليل تخلفات فراوان و علني وي نظير پروندهسازي براي صهيونيستهاي جناح مقابل و يا ترورهاي باندي و... بهسرعت موجب رسواييهاي فراواني براي آمان شد و در نتيجه از اين كار بركنار و محاكمه گرديد و حييم هرتزوگ جاي او را گرفت ولي گرايشهاي متفاوت سياسي عناصر سازمانهاي تروريستي سهگانه هاگانا، ارغون و ليخن (اشترن) كه مهرههاي اصلي جامعه اطلاعاتي اسراييل بودند با اين محاكمه علاج نشد و اختلافات ميان كاركنان بخش اطلاعات اين رژيم تداوم يافت. با ابتكار ريوون شيلو[1] در تأسيس موساد و كميته سران سازمانهاي اطلاعاتي اسراييل وعدت[2] جامعه اطلاعاتي اسراييل و از جمله آنها آمان انسجام و هماهنگي نسبي يافتند. اما رقابت آمان و يربت همچنان براي اعمال نفوذ در كشور پابرجا ماند.
يوفان نيئمان بهعنوان يكي از رؤساي آمان با خريد تجهيزات پيشرفته جاسوسي، افزايش كارآيي كمي و كيفي سازمان و تجهيز آمان به سيستم رايانه، اين تشكيلات را بهطور كلي متحول ساخت بهطوري كه به عقيده برخي صاحبنظران تأثير رياست كوتاه مدت وي براي آمان، تاكنون باقي مانده است.
اين سازمان براي نخست وزير و كابينه برآوردهاي اطلاعات ملي، گزارشات روزانه اطلاعاتي، برآورد احتمال خطر وقوع جنگ، مطالعات هدفمند بر روي كشورهاي عربي، و شنودهاي مخابراتي را تهيه ميكند. امان همچنين اقدام به اجراي عملياتهاي جاسوسي در نوار مرزي مينمايد. اَمان سازماني مستقل است كه همطراز با نيروهاي زميني، دريايي، و هوايي محسوب ميشود و تخمين زده ميشود كه كاركنان آن حدود 7000 نفر باشند. در حال حاضر هدايت آن به عهده سرلشكر آهارون زِوي ميباشد.
بعد از چند دور مذاکرات فشرده و نفسگیر، ایران و کشورهای 1+5 توانستند به توافقنامه موقت درخصوص برنامه هستهای ایران دست پیدا کنند. هرچند طرفین مذاکره درخصوص توافق حاصل شده ابراز خرسندی نمودند اما حصول این توافق چند مخالفت جدی را درپی داشت. مهمترین این مخالفتها از سوی نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل ابراز شد.
وی دستیابی به این توافق را «اشتباه تاریخی» خوانده و آن را یک پیروزی برای ایران در برابر غرب قلمداد نمود. این دیدگاه، سرآغاز تشدید اختلافاتی شده است که به گفته ناظران، یکی از مهمترین بحرانها در روابط آمریکا- اسرائیل بهشمار میرود. البته باید این اختلاف و بحران شکل گرفته را به روابط دولت اوباما و اسرائیل محدود نمود. چرا که اسرائیل دارای قدرت و نفوذ زیادی در درون هیأت حاکمه آمریکایی است.
اسرائیل و تکرار تاریخ
مخالفت نخست وزیر اسرائیل با سیاستهای آمریکا در منطقه برای اولینبار نیست که رخ میدهد. اما شدت و دامنه این مخالفت آنقدر گسترده است که تنها حادثه و سناریو مشابه آن را رویداد سال 1981 میدانند که به رویداد «ریگان یا بگین» معروف شد.
دراینسال آمریکا با عربستان سعودی قرارداد فروش سیستمهای راداری هشدار و کنترل سریع آواکس منعقد کرده بود. مناخیم بگین نخست وزیر اسرائیل با این قرارداد بهشدت مخالف بود و آن را تهدیدی علیه امنیت ملی خود قلمداد میکرد.
دوئل ریگان و بگین تداوم داشت تا اینکه ریگان به پیروزی رسید و این تجهیزات را به عربستان فروخت. اینک براساس این رویداد، ناظران از تکرار تاریخ سخن گفته و از دوئل «اوباما- بیبی» سخن میگویند. نکته جالب این دو ماجرا آن است که عربستان در سناریو اولی، تهدید امنیت ملی اسرائیل قلمداد شده اما در سناریو دوم، ریاض متحد دوفاکتو اسرائیل علیه ایران قلمداد میشود.
وزارت دفاع غیر عامل اسرائیل، برای نخستین بار اقدام به برگزاری مانوری سراسری با عنوان «نقطه عطف 6» برای مواجهه با پیامدهای یک زلزله 5 تا 7 ریشتری و خطر وقوع سونامی پس از آن از جانب دریای مدیترانه نمود. در این مانور با پخش برنامه رادیو و تلویزیونی، نسبت به بروز یک فاجعه انسانی در اراضی اشغالی 1948 هشدار داده شد. مرکز فرماندهی مانور، علاوه بر استفاده از رسانه های خبری ملی، اقدام به استفاده از پیامک برای ارسال دستورالعمل های لازم برای مواجهه با بحران نمود.
به گفته «آوی دیختر» وزیر دفاع غیر عامل اسرائیل از آنجائیکه آخرین
زلزله فلسطین اشغالی در سال 1923 بوقوع پیوسته، لذا نگرانی های موجود درباره تشدید زلزله بعدی بر اثر یک توقف 80 ساله بسیار بالاست. بر اساس برآوردهای صورت گرفته در صورت وقوع زلزله 7 ریشتری، بیش از 7 هزار نفر کشته، در حدود 8500 نفر شدیدا زخمی، 37 هزار نفر دچار مصدومیت ملایم و 9 هزار نفر در زیر آوار به دام خواهند افتاد. ارتش اسرائیل (IDF) و سازمان «مگان دیوید» نخستین نهادهای اسرائیلی برای مواجهه با پیامدهای زلزله و سونامی خواهند بود. قابل توجه آنکه راه اندازی مانورهای آمادگی برای مواجهه با بلایای طبیعی در یکسال اخیر افزایش چشمگیری داشته است.
http://www.okhovvat.com/fa/pages/?cid=666
روحانی چه کسانی را نگران می کند؟
باتوجه به این واقعیت که بهبود روابط ایران و غرب و مشخصاً آمریکا ، دشمنان جدی و متعددی دارد و قطعاً هر کدام از آنها و به ویژه اسرائیل، خواهند کوشید با لابی های فراوان، مانع از تنش زدایی شوند، از هم اکنون می توان پیش بینی کرد که روند دیپلماسی تنش زدا، با سختی های زیادی همراه خواهد بود...روابط ایران و غرب، اگر منطقی و بر پایه احترام متقابل باشد، قطعاً به سود هر دو خواهد بود، هر چند کشورهای "غیر"، از آن ناخرسند باشند.
http://www.asriran.com/
روزنامه دیلی تلگراف بریتانیا با انتشار یک تصویر ماهواره ای ادعا کرد که عربستان موشک های بالستیک را به سمت ایران و اسراییل هدفگیری کرده است.
بر اساس تصاویر ماهواره ای موسسه IHS Jane's Intelligence Review" از صحرای حجاز، به تازگی دو سکوی پرتاب موشک به سمت شمال شرق(ایران)و شمالغرب(تل آویو) هدف گیری شده است.
بر اساس این گزارش برد این موشک های بالستیک که از نوع DF3 است ، بین 1500 تا 2500 مایل است و کلاهک آن حاوی 2 تن مواد منفجره است.
کارشناسان موسسه بر این باورند که این پایگاه های موشکی احتمالا در پنج سال گذشته و همزمان با بالا گرفتن تنش در منطقه خلیج فارس از سوی عربستان مستقر شده است.
http://www.asriran.com
بحران سوريه که از اواسط ماه مارس ۲۰۱۱ صحنه ناآرامي آغازو موجب از بین رفتن شمار زيادي از مردم اين کشور از جمله سربازان سوري و نيروهاي امنيتي شده به یکی از محورهای مهم تحلیل ، تحقیق و بیان دیدگاه محافل سیاسی ، دانشگاهی و رسانه های دنیا تبدیل شده است.
میدک او کتیل کارشناسان مسائل بین المللی و تحلیلگر سیاسی بحران سوریه را ناشی از توطئه های رژیم صهیونیستی برای بی ثباتی این کشور و کوين برت این درگیری ها را نه نبرد تمدن ها و مذهب بلکه جنگ بانگداران و سردمداران مالی غرب می داند.
میدک او کتیل، تحلیلگر و کارشناس سیاسی می گوید که اسرائيل تلاش دارد تا کاخ سفيد را در جهت بيثباتی سوريه با خود همراه کند و این مساله در راستاي منافع امريکا نخواهد نبود.
وی افزود: اگر شما به هر يک از پايگاههاي اينترنتي لابي اسرائيل (در امريکا) از جمله هستههاي متفکران نظير «بنياد دفاع از دموکراسي»، «ابتکار عمل سياست خارجي»، «مرکز سابان درباره سياست خاورميانه» و هسته متفکران ساخته و پرداخته آيپک يعني «موسسه سياست خاور نزديک در واشنگتن» نگاه کنيد ميبينيد که نقش مهم رژيم اسرائيل در درگيري سوريه به وضوح مشخص است.»
کميته روابط خارجي سناي امريکا اخيرا به اتفاق آراء به تسليح شماري از گروههاي شورشي مسلح معارض دولت سوريه راي داد؛ تصميمي که سناتور رند پاول ضمن محکوم کردن آن گفت «شما امروز همپيمانان القاعده را تامين مالي ميکنيد.»
سناتور جان مک کين از حاميان پروپاقرص کمک نظامي به شورشيان سوريه روز دوشنبه سرزده به اين کشور سفر و با معارضان دولت دمشق ديدار کرد.
علاوه بر اين، روزنامه «ديلي بيست» گزارش داد کاخ سفيد از پنتاگون خواسته است طرحهايي براي ايجاد يک منطقه پرواز ممنوع بر فراز سوريه تهيه کند.
همچنین کوين برت کارشناس مسایئل بین المللی می گوید که جنگ علیه سوریه، جنگ ِ امریکا، اسرائیل، القاعده، قطر، ترکیه یا عربستان سعودی با سوریه نیست. این جنگ ِ بانکداران و سردمداران مالی جهان با سوریه است."
سران و مقامات ارشد کشورهاي ايتاليا، آلمان، فرانسه، روسيه، استراليا، اسپانيا، بلژيک، ترکيه، لبنان، فلسطين، سوريه، مصر، نيجريه، امارات، قطر، کويت، بحرين، عراق، افغانستان، پاکستان، چين و ونزوئلا طي روزهاي 25 و 26 خرداد 92 هر يک با ابراز خرسندي از شکوه شرکت کمنظير مردم ايران براي تعيين سرنوشت کشور خود در چهار سال آينده، پيروزي دکتر "حسن روحاني" به عنوان رئيسجمهور آينده ايران را تبريک گفتند.
اما در اين ميان، نتانياهو، نخستوزير رژيم صهيونيستي ساز مخالف زد و تبريکات و خوشبيني جامعه جهاني نسبت به تعامل با ايران را "توهم" خواند؛ روزنامه اسرائيلي يديعوت آحارنوت نيز در مورد شخصيت رئيس جمهور منتخب مردم ابراز نگراني کرد: «او، فرد بانفوذي است و با جديت، بهبود اوضاع اقتصادي و رفع مشکلات کشور را دنبال خواهد کرد... بايد مراقب باشيم که "اوباما" و "اشتون"، به دام روحاني نيفتند!»geozionism.blogfa.com
این اولین بار نیست که واشنگتن به تهران پیغام می فرستد و سپس سخنگوی کاخ سفید آن را تکذیب می کند، به ویژه زمانی که پای اسراییل و اقدامات یک جانبه این رژیم علیه برنامه هسته ای ایران در میان باشد!
پس از اینکه روزنامه اسراییلی یودیوت آهارونوت از پیام سری کاخ سفید مبنی بر عدم مشارکت ارتش امریکا در هرگونه اقدام نظامی اسراییل علیه تاسیسات اتمی کشورمان پرده برداشت منوط بر اینکه ایران نیز پایگاه های امریکایی در منطقه را مورد هدف قرار ندهد، "جان کارنی" سخنگوی کاخ سفید اظهار داشت که این گزارش واقعیت ندارد و ما درباره فرضیات بحث نمی کنیم. واشنگتن و تل آویو هیچ اختلافی بر سر ممانعت ایران برای دستیابی به سلاح هسته ای ندارند.
البته اختلافات امریکا و اسراییل در رابطه با شیوه برخورد با برنامه هسته ای کشورمان موضوع تازه ای نیست چه اینکه ژنرال دمپسی " رئیس ستاد مشترک ارتش امریکا " اخیرا اعلام کرده بود که کشورش علاقه ای ندارد تا بخشی از طرح حمله اسراییل علیه تاسیسات اتمی ایران باشد.
به گزارش فارس، «علی ابراهیم» از تحلیلگران مسایل استراتژیک با درج مقالهای در روزنامه لبنانی الاخبار به فعالیتهای جاسوسی صهیونیستها در مراکش پرداخته و مینویسد: دیر زمانی است که رژیم اسرائیل در شمال آفریقا حضور دارد. گفته ها حاکی از آن است که این رژیم با واسطه و بیواسطه با حسن دوم، پادشاه مغرب در ارتباط بوده است. در حال حاضر هم وضع چندان تغییر نکرده و گفته میشود آندره آزولای، مشاور محمد ششم – پادشاه کنونی – جاسوس رژیم اسرائیل به شمار میرود.
مشاور شاه مراکش جاسوس اسرائیل است
در آغاز سال جاری «جاکوب کوهن» نویسنده فرانسوی و یهودی مراکشی الاصل که از مخالفان مشهور صهیونیسم به شمار می رود با نوشتن مقالهای سرو صدای زیادی در این کشور به راه انداخت. وی گفته است که مشاور حسن دوم، پادشاه پیشین مغرب، همچنان موقعیت خود را حفظ کرده وهم اکنون در دربار محمد ششم برای رژیم اسرائیل جاسوسی می کند. این نویسنده فرانسوی، آندره آزولای را یهودی وابسته به شبکه «سایانیم» می داند. این شبکه برون مرزی متعلق به موساد است و جاسوسان یهودی غیر اسرائیلی در آن عضویت دارند.
جاکوب کوهن که خود به سال 1944 در شهر مکناس مغرب دیده به جهان گشوده است، در این مقاله می نویسد آندره آزولای به سال 1941 درخانوادهای یهودی در شهر صویره در جنوب مغرب به دنیا آمده و هم اکنون از مهمترین اعضای خارجی شبکه سایانیم به شمار می رود که اسرائیلی ها آنها را از جای جای دنیا به خدمت می گیرند.
ویگیدور لیبرمن وزیر امور خارجه اسرائیل درباره جایگاه اسرائیل در منطقه، آن را به زن روسپی خاورمیانه نیست که همه از او پنهانی کامجویی کنند اما حاضر به اعلام چنین رابطه ای نیستند. وی در عین حال گفت که چنین وضعیتی قابل قبول نیست.
به گزارش عصر ایران به نقل از روزنامه الرای چاپ کویت، منابع دیپلماتیک مصر گفتند علاء الحدیدی مدیر اداره اسرائیل در وزارت امور خارجه مصر روز چهارشنبه گذشته نامه ای را از "یعقوب امیتای" سفیر اسرائیل در قاهره دریافت کرده است.
این سفیر به همراه کاروان نیروهای امنیتی توانست از سفارتخانه اسرائیل در قاهره به وزارت خارجه مصر برود و نامه ای از وزیر خارجه اسرائیل خطاب به همتای مصری وی را تسلیم کند.
سفیر اسرائیل و مقامات وزارت خارجه مصر مشخص کردن مکانی جدید برای سفارت اسرائیل در قاهره به جای مکان فعلی آن در منطقه الجیزه را بررسی کردند.
هم اکنون سفارت اسرائیل در طبقات فوقانی از یک برج مسکونی در قاهره قرار دارد.
طول رودخانه نیل 6693 کیلومتر است و از رودخانه نیل از 10 کشور تانزانیا، بورندی، رواندا، کنگو، کنیا، اوگاندا، اتیوپی، اریتره، سودان، مصر سرچشمه گرفته یا عبور می کند. بنابر این سلطه از نیل تا فرات شامل بخش هایی از این ده کشور و البته کشورهای دیگری نیز می شود. از جمله بخش هایی از ترکیه؛ عراق، عربستان، کویت، سوریه، لبنان، فلسطین و ....
از وب سایت دکتر قدیری
سرزمین فلسطین در قرن گذشته دستخوش حوادث و تحولات زیادی بوده . جایگاه این سرزمین
جایگاه ویژهای برای پیروان ادیان بودا ، مسیحی و مسلمان میباشد . مکانهای مقدس تاریخی
برای پیروان ادیان در این سرزمین موجود میباشد و خاستگاه دین یهود و مسیح بوده و قبله اول
مسلمانان در این سرزمین واقع شده است . از نظر موقعیت ژئوپولیتیک نیز این سرزمین در حد فاصل
سه قاره آسیا ، اروپا و آفریقا واقع شده و از این منظور اهمیت ویژهای پیدا کرده است
جنبش صهیونیسم به بهانه سرزمین پدری با طراحی و اهداف برنامه ریزی شده دست اندازی
به این سرزمین شروع و توانست در طول 60 سال این سرزمین مقدس را تصاحب کند .
در این تحقیق سعی شده تا جغرافیای سرزمینی فلسطین مورد بررسی قرار گرفته و سپس
تغییر تدریجی این جغرافیا بحث شده و ساختار اقتصادی و سیاسی صهیونیستی به صورت اجمالی
بررسی شده و سپس معضلات پیش روی اسرائیل مورد تحقیق قرار میگیرد
بحث من متمركز بر چگونگي نزدیک شدن مسائل ژئوپلیتیک و روابط بین الملل در منطقه خاورميانه در پرتو تحولات جهان عرب است. اساساً تغییرات ژئوپلیتیک ناشی از انقلاب های عربی در منطقه خاورميانه در شرايطي در حال رخ دادن است كه مسائل ارزشي- ایدئولوژیک با مسائل جغرافياي سياسي و توازن قدرت و نقش هاي منطقه اي به هم وصل می شوند. بايد توجه داشت كه انقلاب هاي عربي در يك منطقه پویا يعني خاورميانه رخ می دهند كه هر تحولی در آن کل منطقه و حتي جهان را تحت تأثیر قرار می دهد. مثلا بحرانی که در افغانستان رخ می دهد کل امنيت منطقه آسیای جنوبی را از لحاظ مسائل طایفه ای- قومی، ايدئولوژيك- ارزشي و سیاسی-امنيتي و رقابت میان هند و پاکستان تحت تأثیر قرار می دهد. یا در عراق، زمانی که بحرانی اتفاق می افتد فراتر از مسائل توازن قدرت و ژئوپلیتیک قومی عراق مسائل ايدئولوژيك را هم در سطح منطقه تحت تأثیر قرار می دهد. اساساً ما نیاز داریم که تعریف خود را از "ژئوپلیتیک" فراتر از نگاه های سنتی که به اهمیت مرزها و مسائل ژئوپلیتیک و قومی مرتبط می شود به مسائل ایدئولوژیک و سیاسی نیز وصل کنیم که پویایی خاصی به آن می دهد. به خصوص در منطقه اي که قدرت های بزرگ هم در آن نقش و منافع دارند و اين مسئله هر روز جدی تر و عمیق تر می شود. قدرت های بزرگ شاید وانمود كنند كه از منطقه خارج مي شوند، اما منافع عمیق آن ها در منطقه همچنان پايدار باقي مي ماند، هر چند شكل حضور و تاثير گذاري آنها متفاوت شود. با اين مقدمه به نظرم انقلاب های عربی از سه جهت بر ژئوپلیتیک قدرت و سیاست در منطقه خاورميانه تأثیر گذاشته اند: ايجاد "تضاد ایدئولوژیک"، تقويت "دیدگاه های منطقه ای در برابر ديدگاه هاي بین المللی" و تضاد "نقش بازیگران
((سخنراني دكتر كيهان برزگر استاد دانشگاه و رئيس پژوهشكده مطالعات استراتژيك خاورميانه در همايش انجمن ژئوپلیتیک ایران در خانه اندیشمندان علوم انسانی- مورخ 3 اسفند 1390 ))
به نظر شما دانشجو یا دانش آموخته جغرافیای سیاسی چرا اسراییل به عنوان یه مکان ژئوپلیتیکی در بررسی های جغرافیای سیاسی (مذهبی ) مهم می نماید؟
آیا اندیشه های صهیونیسم این علم را نیز در برگرفته است ؟
لطفا نظر دهید ............
